Hem Aktuellt Funderar du på vintertrail?

Funderar du på vintertrail?

0

Kan man arrangera ett traillopp i januari i Sverige? Kommer någon och springer? Sandsjöbacka Trail är det levande beviset på att det går. Tävlingen har arrangerats sedan 2011 och slog i januari nytt deltagarrekord med över 1300 anmälda löpare. Tävlingen är en av de större och mer prestigefulla under vintern. 11-13 januari 2019 är det dags igen. Idag kl.10:00 öppnar anmälan och arrangören bjuder på spännande nyheter!

Spännande terräng, foto: Mikael Svensson

2019 års upplaga av Sandsjöbacka Trail bjuder på distanser från 14 km upp till 85 km eller varför inte 76 km eller 161 km fördelat på tre dagar? Eller samma distans i mörker på fredag kväll och i dagsljus dagen efter? Ja, här finns med andra ord utrymme för en rejäl utmaning för alla. Sandsjöbacka Trail grundades med visionen att fler skulle ut i den fantastiska och till stor del oupptäckta naturen som finns strax söder om Göteborg. Löpare blir årligen överraskade över hur snabbt och på kort tid man tar sig ut i relativt otillgänglig terräng och natur långt från bebyggelse. Samtliga distanser under helgen utgörs av majoriteten stig med inslag av skogsväg, grusväg och korta partier av asfalt som passeras för att komma åt de bästa stigarna.

Tävlingen är ett punkt a till punkt b lopp och de olika distanserna springs från olika startplatser till stora delar genom Sandsjöbacka naturreservat och Änggårdsbergen med målgång på Skansen Kronan i centrala Göteborg. Och vilken målgång, upploppet bjuder 50 höjdmeter, sex serpentinsvängar, garanterad mjölksyra och Göteborgs bästa utsikt. Ett ovanligt upplopp för en ovanlig trailtävling helt enkelt. Vid målgång väntar härlig inramning och andra trötta och stolta löpare att dela minnen med! Dessutom bjuder Skansen Kronan in och erbjuder värme, varm mat och dryck som självklart ingår i anmälan för alla löpare.

För Sandsjöbacka Trail är naturen och miljön viktig. Därför kommer alla löpare få, ja helt inkluderat i anmälan, en ihopvikbar mugg som ska användas vid samtliga servicedepåer. Servicedepåerna kommer alltså inte servera dryck i engångsmuggar utan muggen, eller egen medtagen mugg, är obligatorisk utrustning för alla.

Natten blir magisk, foto Mikael Svensson

Årets tävling bjuder på fler nyheter och förändringar mot tidigare år, det ena Sandsjöbacka Trail ska inte vara det andra likt. Alla ska kunna söka sig en ny utmaning. En nyhet för i år är arrangörens lansering av Black & White 14 km och 25 km. Spring samma distans men på två helt olika sätt och med två helt olika upplevelser. Först på fredag kväll i pannlampans sken och sedan på lördagen i dagsljus. Man förvånas över hur samma bana kan kännas så annorlunda. Kom och testa du också! En annan stor nyhet för året är tävlingens mytomspunna Ultratrippel. Det är som det låter, långt och innefattar löpning i dagarna tre. 25 km fredag kväll, 50 km på lördag och kröns med tävlingens höjdpunkt söndagens 85 km med start från Tjolöholms slott. För alla Ultralöpare där ute som letar efter nästa utmaning, här serverades den precis på silverfat med de finaste av bestick och bästa sportdryck till. Varsågod och spring. Självklart går alla distanser att springa som helt vanliga singeldistanser utan tripplar, dubblar eller Black & White. Men vem vill inte springa så många distanser man kan?

Samtliga distanser under helgen har begränsat antal startplatser för att garantera bäst upplevelse på stigarna. Hur länge vågar du vänta med att säkra din plats? Anmäl dig på www.sandsjobackatrail.se

Spring är mediapartner, är du inte prenumerant på Spring så får de 200 första som anmäler sig nästa utgåva av Spring i brevlådan. Är du prenumerant, mejla din anmälningsbekräftelse senast den 5 augusti till bg.nilensjo@springlfa.se så får du boken, Springa med vingar i brevlådan.

Gunilla Kidmark skrev om Sandsjöbacka trail i #1 2018

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X