Hem Blogginlägg Stafettblogg Gallerianloppet 2015

Gallerianloppet 2015

0

Gallerianloppet är ett evenemang som sedan 2004 har gått av stapeln på Orust det är ett lopp där sträckan mäter 8 km och där bansträckan går på både plan mark och i tuffa backar. Med undantag från året 2006 då det var inställt p.g.a. att Lars-Erik som håller i trådarna inte var hemma och ingen annan ville ta ansvaret. Idén föddes 2003 efter O-Ringen på Orust och några löpare i funktionärsgänget gick samman och ville ordna något mer. Antalet deltagare har varierat mellan ca 120 – 180 löpare genom åren och det finns även en mindre sträcka för juniorerna vilket gör att faktiskt hela familjen kan deltaga i arrangemanget i Henån.

För två år sedan sprang jag de 8 åtta kilometrarna för första gången. Jag kommer aldrig att glömma den dagen. Nervositeten fanns med ända från morgonen och under sträckan var det helt vindstilla med en het sol rakt i ansiktet. Min man vänner har sedan några år tillbaka haft detta lopp som tradition där man efter loppet samlas och grillar tillsammans och även om ingen utav oss tidigare år har sprungit så har vi hakat på lagom till grillningen. Men får två år sedan ville jag också springa (för det var då jag några månader innan hade bestämt mig för att börja med löpning). Förra året var vi bortresta så då blev det inget och i år är det faktiskt inställt!

Anledningen till att det är inställt är för att man behöver stänga av en väg tre gånger då starterna går och när man i år kontaktade länsstyrelsen i början av maj så blev det ett negativt svar. Då starten går den 31 juli så är man tvungen att ansöka senast fyra månader innan arrangemanget vilket innebär att ansökan kom in för sent. Så alla ni som tidigare har sprungit Gallerianloppet ni får vänta tills nästa år då arrangemanget återigen skall anordnas.


		    

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X