Hem Blogginlägg Redaktören har ordet Går det att köra 14 pass på en vecka?

Går det att köra 14 pass på en vecka?

2

Att hitta en sporre eller två för att orka träna är bra och nödvändigt. Den här veckan har jag bestämt mig för att köra dubbelpass varje dag. 7×2 är lika med 14 pass. Kommer det att lyckas? Jag vet ärligt talat inte. Det är ju inte så att jag har semester heller. Det ska som vanligt jobbas en bit över 100 procent också. Däremot skiter jag högaktningsfullt i julen än så länge. Bara där sparar jag in mycket tid.

Efter tre dagar ligger jag i fas. Det känns….annorlunda. Förut har jag kört två dubbelpass på en hel vecka som mest och det bara någon gång. Det här är en riktigt mördarvecka med mina mått med. Rena elitveckan.

Till och med coach BG försöker hålla igen mig och vill att jag ska köra max 9 pass. Men så länge det känns bra kör jag på.

Inte ens ett pajat öga ska få hindra mig.

Att springa med ett friskt öga är bra träning för balansen.

Upplägget är ett pass med återhållsam löpning och ett med lite mer kvalité och ibland riktigt mycket kvalité.

Dagens mix blev lugn lunchlöpning 10 km i 5 min/km i snitt, sega ben efter tisdagskvällens snabba och hårda intervaller. Toppat med kvällspass: 10 km löpband (2 % lutning) tröskelpass. 2 km (5 min/km), 1 km (4.15 min/km), 1 km (5 min/km), 1 km (4.15 min/km), 1 km (5 min/km), 1 km (3.45 min/km), 1 km (5 min/km), 1 km (4.05 min/km) och 1 km (5 min/km). Allt i en följd utan att stanna.

Det är mycket roligare att springa tröskel på band än att köra i samma fart hela tiden. Helt klart.

Känslan hittills är att det andra passet för dagen känns lättare trots att jag redan har ett pass i benen. Det är förstås positivt.

Snart är det en ny dag. Dags för två pass igen. Kämpa!

Föregående artikel19 km löpband
Nästa artikelSvett, Svin & Sten – Tjörnarparen 50k Trail Ultra
Redaktören har ordet Namn: Mikael Grip. Bor: Krokek (utanför Norrköping). Meriter: Silvermedalj på 800 meter från Tiwaz. Open 1979 och en bronsmedalj från 1981. Deltog i press-EM Göteborg 2006 på 800 meter. Har genomfört två Lidingölopp. Flera Grabbhalvor bland de 100 bästa. Tvåa i Kvarseborundan (2009). Personliga rekord: Fem km landsväg: 18.10. Tio km: 37.35. Halvmaraton 1.23,16. Favoritsträcka: Letar fortfarande. Vill med löpningen: Må bra, orka mer och därigenom göra det jag vill i livet. Roligaste löpminne: När jag 2006 var i Atlasbergen i Marocko och följde Sveriges då bästa maratonlöpare Said Regragui. Ser fram emot: Att utveckla Spring Löpning För Alla till någonting riktigt bra för alla löpare i Sverige.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X