Hem Nyheter Glans glänste i NKPG City Norrköpings Stadslopp

  Glans glänste i NKPG City Norrköpings Stadslopp

  0

  Det gick undan i NKPG City Norrköpings Stadslopp på onsdagskvällen. Svenska rekordhållaren Jonas Glans, Malmö AI, visade klassen när han satte nytt banrekord med tiden 29.24.

  Jonas Glans i mål i NKPG City Norrköpings Stadslopp som vinnare och ny banrekordhållare med tiden 29.24 på 10 km. Foto: Tony Oldenburg

  – Jag var nära att kliva av vid sex kilometer, när jag sprang förbi hotellet där vi bor. Magen var i uppror och jag behövde gå på toaletten. Men min fru hade hotellnyckeln, så jag tänkte att jag kunde fortsätta, sa Jonas med ett leende efter målgången.

  Och tur var väl det.

  Tiokilometersloppet avgörs på en varvbana i centrala Norrköping. Även om det finns snabba och lättlöpta partier, har bansträckningen sina knixigheter och utmaningar. Jonas passerade första varvets fem kilometer på 14.35 i ensamt majestät. Han var till och med klart före vinnaren på fem kilometer, som sprang samma varv.

  Banrekordet hade Emil Millán de La Oliva, Esklistuna Friidrott, från förra årets lopp med 29.33.

  Emil var med även i år, men tvingades släppa Jonas ganska snabbt. I mål blev det en andraplats för Emil med 30.57.

  Jonas hann inte gå på toa innan start och hade en del bekymmer under loppet. Foto: Tony Oldenburg

  Jonas forsade fram mot segern och det nya banrekordet 29.24.

  – Jag gillar sådana här lopp. Det är kul att springa med allt folk runtomkring, sa Jonas som belönades med 10 000 kronor för segern och det nya banrekordet.

  På tredjeplats slutade Isak Eriksson, Hälle IF, med 32.05.

  Lovisa Modig betvingade Hanna Lindholm i spurten och vann NKPG City Norrköpings Stadslopp 10 K. Foto: Tony Oldenburg

  Hanna Lindholm, Högby IF, har vunnit i Norrköping förut och var favorit till segern på förhand. Hanna ledde också efter första varvet som hon passerade på 17.13. Den före detta längdskidåkaren Lovisa Modig, Torsby LK, var då tio sekunder bakom Hanna. Lovisa fick dock på en fin spurt och kunde vinna loppet med tiden 34.54. Fyra sekunder före Hanna på andraplats. Trea slutade Emy Thorén, Hälle IF, med 35.09.

  Totalt slog NKPG City Norrköpings Stadslopp deltagarrekord med 2 500 deltagare, varav 1 000 barn i Lilla Lundbergsloppet.

  Tim Robertson vann femkilometersloppet. Foto: Tony Oldenburg
  Frida Michold segrade i femkilometersloppet. Foto: Tony Oldenburg

  I femkilometersloppet gick segern till Tim Robertson, från arrangörsföreningen Tjalve Friidrott Norrköping, med 15.19. Damklassen vanns av Frida Michold, IK Akele, med 17.37.

  Resultat NKPG City Norrköpings Stadslopp 2023: 

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X