Hem Aktuellt GöteborgsVarvet satsar på trail och ungdomar

GöteborgsVarvet satsar på trail och ungdomar

0

Ända sedan starten 1980 har GöteborgsVarvets olika lopp sprungits på asfalt. Nu kliver Varvet även ut i terrängen med det nya loppet TrailVarvet.
Varvet-avenyn-8357
Nya TrailVarvet är 10,3 km långt och sträcker sig genom skiftande natur och kuperad terräng. Start och mål sker vid Björngårdsvillan i Slottsskogen. Banan löper genom skiftande natur och kuperad terräng i Änggårdsbergen. Det finns även Promenadklass 10,3 eller 6,3 km utan tidtagning. Premiären av TrailVarvet inleder Varvetveckan den 17 maj.

Göteborgsvarvet kommer även med ett nytt stadslopp för de unga – CityVarvet, som startar på Götaplatsen i centrala Göteborg har samma tävlingsdag som GöteborgsVarvet.

Efter starten på Götaplatsen springer man 4,3 km längs den blå linjen till Varvetmålet på Slottsskogsvallen. I samband med målgång sker starten för GöteborgsVarvet vid Slottsskogsvallen. Med denna satsning vill arrangören ge de äldre ungdomarna ett eget lopp, där de får springa halvmarans bästa del, in mot mål. För att delta i CityVarvet skall du vara 14-19 år.

– CityVarvet är en viktig satsning vi gör för unga och TrailVarvet blir en tuff utmaning för de som vågar ta sig an det nya terrängloppet i Änggårdsbergen, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

GöteborgsVarvet-veckan 2016

Tisdag 17 maj – TrailVarvet (nyhet)
Onsdag 18 maj – StafettVarvet
Fredag 20 maj – SpecialVarvet
Lördag 21 maj – GöteborgsVarvet, CityVarvet (nyhet), MiniVarvet
Söndag 22 maj – Lilla Varvet, MiniVarvet

Göteborgsvarvet på 5 minuter

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X