Grabbhalvan festar till det och vill bli inne igen

0
5

Grabbhalvan fortsätter med konceptet att springa de sista 100 meterna inne i Stadium Arena. Daniel Johansson jobbar hårt för att det klassiska loppet för grabbar i alla åldrar ska öka i deltagarantal. Foto: Mikael Grip

Förra året lyckades Grabbhalvan vända den nedåtgående trenden när det gäller deltagarantalet. Ett av greppen var att ha målgången för femkilometersloppet inne i läckra Stadium Arena.

– Det fortsätter vi med även i år. Att springa de sista 100 meterna inne på friidrottsbanorna blir en häftig avslutning, tycker Daniel Johansson som förutom klubbchef och tävlingsledare också är populär speaker.

En tydlig inriktning är att jobba mot företag och försöka locka bredden till Grabbhalvan.

– Därför har vi en stor nyhet i år i och med efterfesten som vi tror mycket på. Det är 70-80 deltagare som har nappat på god mat och dryck efter loppet här på restaurangen i Stadium Arena. Vi har lyssnat av vad deltagare och företag vill ha och kommit fram att det här är rätt väg att gå.

DSC 8338

Daniel Johansson hoppas att festen efter loppet ska lyfta hela evenemanget. Foto: Mikael Grip

På efterfesten kommer också en trubadur och en komiker att dyka upp.

– Både trubaduren och komikern kommer också att ha lite hyss för sig under loppet. Men vad det blir håller jag hemligt, säger Daniel Johansson.

Grabbhalvan dras nästan med en börda av historien när loppet hade 4 500 deltagare på 1990-talet.

– Det handlar om att försöka vinna folks förtroende och visa att vi kan göra något kul och bra igen. Min förhoppning är att det sker i år och att vi sedan ska kunna öka deltagarantalet lite varje år. Det finns fortfarande chans att efteranmäla sig i Intersports butik på Ingelsta och även här vid arenan fram tills en timme innan start, upplyser en förhoppningsfull Daniel Johansson.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här