Grym fart av Sandra Eriksson i Skärholmsloppet

0
71

Tre VM, två EM, ett OS och nu Skärholmsloppet i Stockholm. Sandra Eriksson visade bra form när banrekordet flög all världens väg.

Skärholmsloppet 7
Sandra Eriksson på väg i hög fart genom Skärholmens Köpcentrum. Foto: Mikael Grip

– Jag ville ha ett snabbt lopp. Men det var lite backigare och en del tvära kurvor som jag inte var beredd på, berättade Sandra innan prisutdelningen.

Den 25-åriga finländskan som bor i Stockholm springer inte 5 000 meter så ofta, men på bana är det personliga rekordet 16.01.

Nu blev det 16.19 i prydlig segertid och nytt banrekord på de fem kilometerna i den tredje upplagan av Skärholmsloppet. Det manliga startfältet var vasst, ändå hade Sandra bara sex manliga löpare före sig i en könsneutral resultatlista.

– Hade en kille precis framför mig första kilometern, sedan stack han iväg och jag fick springa själv.

Skärholmsloppet 8
Sandra ville ha ett snabbt lopp i sommarvärmen i Skärholmen. Foto: Mikael Grip

Gav du allt idag?

– Efter ett lopp så tycker jag alltid att jag kunde ha sprungit snabbare. Men det var ingen enkel resa. Jag fick kämpa och ligga på. Det var ett kul lopp, med mycket publik som hejade på. I Finland har vi knappt några stadslopp, Sverige ligger långt före jämfört med Finland.

Sandras paradgren är 3 000 meter hinder. Det är där hon nått sina internationella framgångar med starter i EM, VM och OS. Nu är det meningen att en start i EM i Zürich i sommar ska bli verklighet.

Skärholmsloppet 9
Sandra Eriksson strax i mål på nya banrekordet 16.19. Foto: Mikael Grip

– Det borde jag klara. Vet inte exakt vad kvalgränsen är. Det brukar ligga runt 9.55. 31 maj kommer jag att springa ett 1 500-meterslopp i Belgien och förmodligen blir det 3 000 meter hinder i Tyskland den 9 juni. Jag siktar på att ta kvalgränsen direkt.

Sandra har 9.38,38 som personligt rekord på 3 000 meter hinder.

Skärholmsloppet 10
Dace Landström var besviken över sin tid. Foto: Mikael Grip

Tvåa slutade Dace Landström, Vallentuna FK, som bara kunde konstatera att Sandra försvann i fjärran.

– Ja, men det gick inget bra idag. Jag var stum hela tiden och hade sämre tid än förra året. Vet inte om det beror på att jag sprang 10 000 meter på bana i onsdags eller om det var värmen. Men det är bara att komma igen, sa Dace som klockades för 18.04.

Skärholmsloppet 11
Fyran Jessica Österberg. Foto: Mikael Grip

Trea slutade Karin Arthursson, Hässelby SK, med 18.50. Fyra kom Jessica Österberg, Fredrikshofs FIF, 19.08 och femma Smilla Szalkai, Spårvägens FK, med 19.20. Smilla är född 2001 och dotter till en viss Anders Szalkai som fortfarande är snabbast i familjen med 17.26.

Skärholmsloppet 12
Smilla Szalkai sprang gott och väl under 20 minuter på fem kilometer. Foto: Mikael Grip
Skärholmsloppet 13
Sandra Eriksson satsar närmast mot att kvala in till EM i Zürich på 3 000 meter hinder. Foto: Mikael Grip

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här