Hem Nyheter Halvmaratonlagen till EM kompletta

  Halvmaratonlagen till EM kompletta

  0

  David Nilsson, Högby IF, och Emma Nordling, Enhörna IF, kompletterar de svenska lagen till EM i Amsterdam på halvmaratondistansen.

  Emma Nordling, Enhörna IF,
  Emma Nordling är klar för sitt första mästerskap. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Efter många turer och ändrade förutsättningar under resans gång står nu Sverige med två lag på halvmaraton till EM i Amsterdam. Men det blev inte riktigt som förbundet hade tänkt sig. Under uttagningskriterierna på förbundets hemsida står det att de svenska lagen ska bestå av fem ordinarie löpare plus en reserv på hemmaplan.

  Så blev det inte nu när den slutliga svenska truppen har presenterats.

  Emma Nordling, som vann SM-silver i GöteborgsVarvet, fick frågan då men sa enligt uppgift nej tack, men har nu uppenbarligen ändrat sig. David Nilsson satsade till en början på att kvalificera sig på 10 000 meter till EM, men ändrade sig.

  Sverige ställer på herrsidan upp med: Mikael Ekvall, Strömstad LK, Mustafa Mohamed, Hälle IF, Fredrik Uhrbom, Spårvägens FK och David Nilsson, Högby IF. Ett på pappret starkt lag med svenska rekordhållaren Ekvall och före rekordhållaren Mustafa Mohamed samt David Nilsson som de vassa korten. För Mikael Ekvalls del är det sista chansen att övertyga SOK om att han ska få åka till OS i Rio och springa maraton.

  På damsidan representeras Sverige av Isabellah Andersson, Hässelby SK, Cecilia Norrbom, Spårvägens FK, Frida Lundén, FK Studenterna, och Emma Nordling, Enhörna IF. Här är förstås en Isabellah i form det klart starkaste kortet.

  EM för halvmaratonlöparna avgörs söndagen den 10 juli. Tre bästa i mål räknas i lagtävlingen.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X