Hem Nyheter Hård fight om titeln främsta svenska i Varvet

  Hård fight om titeln främsta svenska i Varvet

  2

  Båda toppsvenskorna Therese Olin, Ullevi FK, och Emma Nordling, Enhörna IF, sänkte sina personliga rekord på halvmaran med en dryg minut när de hade en egen dust om titeln bästa svenska löpare i dagens GöteborgsVarv.

  SPORT Track&Field
  Therese Olin, Ullevi FK, sänkte sitt personliga rekord på halvmaran med över en minut och blev främsta svenska i GöteborgsVarvet 2015. Foto: Deca Text&Bild

  GöteborgsVarvet hade inte SM-status det här året. SM på halvmaraton avgjordes istället för några veckor sedan i Kungsholmen Runt.
  Vid 10 kilometer passerade Emma på 35.51. En sekund före Therese som då var hack i häl. Emma utökade ledningen och vid 15 kilometer var hon åtta sekunder före Therese.
  Men sedan vände trenden.
  – Trots att jag var duktigt trött i slutet av loppet så kände jag mig stark, berättade Therese för Radiosporten.
  Något som visade sig även i sekunder. Therese jagade ikapp Emma och vid 20 kilometer hade Therese ett övertag med 13 sekunder som växte till 21 sekunder in i mål.

  Emma Nordling var länge bästa svenska i GöteborgsVarvet, men fick ge sig mot Therese Olin under de sista kilometerna. Foto: Deca Text&Bild

  Therese Olin sprang i mål på tionde plats med nya personliga rekordet 1.16,05. En sänkning med en minut och sju sekunder. Emma slutade på tolfte plats med 1.16,26. En förbättring med en minut och elva sekunder.
  – Jag är riktigt nöjd med loppet och framförallt att jag inte har ont i foten nu efteråt, sammanfattade Therese som haft stora skadeproblem genom åren, men nu verkar vara i sitt livs form.
  Tredje bästa svenska i mål blev Josephine Ambjörnsson, Hässelby SK, med 1.20,57.

  Worknesh Degefa på väg mot mål med nya banrekordet 1.08,13. Foto: Deca Text&Bild

  I täten satte Worknesh Degefa, Etiopien, högsta fart och vann på nya banrekordet 1.08,13.

  2 KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X