Hård kamp på herrarnas tio kilometer

0

Stentuff fight på tio kilometer och en solkar vinnare på fem kilometer. Atea Norrköping Stadslopps herrsegrare hade två olika resor fram till seger.

Hård kamp in på mållinjen i tiokilometersloppet, där Abraham Adhanom vann steget före Kidie Getachew Masresha. Foto: Peter Holgersson AB

Efter att barnen kutat i mål i det härliga löparvädret i Norrköping var det dags för fem kilometer. David Nilsson, Högby IF, var favorit tillsammans med marockanen Taleb, OS-elva på 3 000 meter hinder 2012. Den senare verkade inte vara riktigt i form och slutade på femteplats med 16.55. David kunde ta en relativt enkel seger med 15.12.

– Visst, jag kanske inte behövde gå för fullt ikväll. Men samtidigt ville jag ändå göra en skaplig tid och inte hålla tillbaka för mycket när det handlade om fem kilometer, berättade David.

David Nilsson i ensamt majestät på fem kilometer. Foto: Peter Holgersson AB

Tvåa slutade arrangörsklubbens Seare Kibrom med 15.50, en sekund före Anton Rehn, Högby IF.

På tio kilometer var det mer jämnt, med VM-guldmedaljören i orientering (sprint), Emil Svensk, som en häftig utmanare till de renodlade långlöparna.

– Jag drog en hel del på första varvet. Men på andra varvet fick jag det jobbigt utmed Strömmen. 15.11 på första varvet är rätt snabbt, sa Emil, som i löparsammanhang representerar Tjalve IF Norrköping.

Varvningen på tio kilometer med fem löpare i tätklungan som passerade fem kilometer på 15.11. Orienteringsvärldsmästaren i sprint-stafett, Emil Svensk, syns i mitten. Foto: Peter Holgersson AB

Efter första varvets klunglöpning i täten, avgjordes allt på det andra varvet. In på upploppet kom etiopiern Masresha, Löparakademin, och Abraham Adhanom, Eskilstuna FI, in samtidigt.

Masresha såg ut att ha ett litet övertag med några meter kvar av loppet, men Adhanom kastade sig över mållinjen med utsträckta armar.

– Det var ett bra lopp. Nu ser jag fram emot SM på bana i helgen. Det här var ett bra genrep, sa 41-åringen med ett leende.

Segertiden för Adhanom skrevs till 29.55, mot 29.56 för Masresha. Starka tider på en bana som har en snabb inledning och en snabb avslutning, men ett knixigare mittenparti som också innehåller en rejäl uppförsbacke.

17-årige Emil Millán svarade för en storstilad insats i Atea Norrköpings Stadslopp. Foto: Peter Holgersson AB

Det blev etiopiskt även på tredjeplats genom Takele, som klockades för 30.01. Emil Svensk slutade fyra med 30.34.

17-årige Emil Millán, som tävlar för Eskilstuna FI men bor i Norrköping, gjorde sitt livs snabbaste millopp när han kom på sjätteplats med 31.20.

– En skön känsla ikväll. Jag gick inte med de bästa från start utan gjorde mitt eget lopp. Snart blir det under 31 minuter, sa Emil utan att darra på rösten.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X