Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Heaven and hellweek och lite nytt på fötterna.

Heaven and hellweek och lite nytt på fötterna.

0

I tidigare inlägg har jag bölat lite om min onda värkande vänsterfot och efter av en ren tillfällighet snubblat över en mottagning i närheten av jobbet var jag lite mogen och bokade tid. Låt oss säga att jag är milt sagt skeptisk till läkare mm i allmänhet så hade inte jättehöga förväntningar på besöket.

Väl där förklarade jag min ”sjukdomsbild” med för snabb stegring på hårt underlag vilket lett till att jag tror att plantar fascian fått lite stryk.

Jag fick sedan göra ultraljud (fick tyvärr ingen mysig bild) på både hälsena och foten och hälsenan såg ok även om den hade lite förkalkning. Det som dock visade sig rätt tydligt var att jag hade förkalkning en hyfsad bit på fascian, dock ingen hälsporre.

Jaha, vad blir då domen tänker jag? Om smärtan är överkomlig är det bara köra på tydligen, extra styrketräning och massage mm ska snabba på läkningen.

Det kan dock sitta i fem-åtta månader eller längre vilket inte är superkul men inga problem att stå ut med så länge jag får löpa.

Så glad som unge i godisaffären gick jag därifrån med ett leende på läpparna. Endast 300 spänn fattigare också, god bless svensk sjukvård.

Nya pjuckisar sa Bull.

För övrigt har jag införskaffat nya mängdskor i form av Nike Zoom Fly Flyknit. Jag har slitit ut den tidigare versionen som har en annan överdel och annat skum i sulan.

De var jag relativt nöjd med även om de trots sin ganska väl tilltagna höjd på sulan   (22-32 mm) var rätt hård. Vid först testet och stegen känns den nya modellen med Zoom X skum mjukare men de första passen har jag faktiskt fått en domnande känsla av dom, om det släpper om några mil återstår att se.

Överdelen som är Nikes Flyknit är jag lite kluven till, de formas och skapar inga obehag runt foten men hälgreppet är sämre än förra modellen.

Upplevde exakt samma sak på Vaporfly 4% i version ett kontra version två.

Hur som helst finns inga hinder på vägen för ett lyckat 2019 nu, iallafall tills nästa skada dyker upp.

Hejs

Livslängd på denna sula? Vi får väl se.
Full carbon superduperplate.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X