Hem Blogginlägg Emil Mann Hej alla långdistanslöpare, nu är jag här!

Hej alla långdistanslöpare, nu är jag här!

0

Så var det äntligen dags för mig att ta steget in i långdistanslöparnas underbara värld! Vad jag har längtat efter detta! Förra veckan gjorde jag min sista sprinttävling och karriären avslutades med att jag, Johan Ndure, Rafael Askros och löpskolans Simon Forsberg slog Mattias Sunneborn och M45-landslaget i stafett (4×100 m). En riktigt skön avslutning med andra ord!

Vi slog Sunneborn och hans lag, men för att slå fransmännen fattades det en halv sekund.

Den här veckan har jag börjat med lite långsam jogg. Kroppen är sliten efter förra veckans tävlingar och behöver återhämta sig lite. Dessutom är kroppen inte riktigt med på noterna att det är dags att springa långt och långsamt så benen surar ihop så fort de upptäcker jag springer längre än vad jag brukar. Men de vänjer sig väl snart. Jag tänkte att jag skulle ta 1–2 veckor och bara komma igång med kortare rundor och långsamt tempo. Jag har funderat lite på hur jag ska träna, men inte riktigt spikat detaljerna än. Det som jag behöver är så många kilometer i benen som möjligt och hålla mig hel och frisk. Jämfört med sprintträningen så kommer jag sluta med den tyngre styrketräningen och bara hålla mig till kroppsbelastande styrketräning. Dessutom hoppas jag att det kan resultera i att jag tappar några kilo muskler.

Imorgon sticker jag till Cypern för att njuta av värmen och lite härlig löpning, och då ska jag se till att bestämma mig för hur jag ska lägga upp höstens träning!

Föregående artikelSåhär förebygger du löpskador!
Nästa artikelMimmi Kotkas tankar inför Ultravasan
Snabba steg Namn: Emil Mann. Född: 1988. Bor: Hofors. Jobb: Översättare. Klubb: Hofors LK. Tränare: Ingen. Meriter: Distriktsmästare ett par gånger och så när en SM-final i sprint. Favoritsträcka: Än så länge måste jag nog säga 60 m, men om ett tag kommer det nog vara milen. Personliga rekord: 60 m: 7.21, 100 m: 11.33, 200 m: 22.80. Vill med löpningen: Se utveckling. Ser fram emot: Att lära mig så mycket som möjligt.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X