Hem Nyheter Hinderloppen lockar tusentals deltagare

  Hinderloppen lockar tusentals deltagare

  0

  Det började i Storbritannien, utvecklades i USA och är nu större än någonsin. Tough Viking och Toughest är de ledande loppen i Sverige. Det finns fler lopp och fler är på gång! Hinderloppen är här för att stanna.

  andreastjarnberg
  Andreas Tjärnberg under VM i OCR. Foto: Christoffer Andersson

  Vi har träffat Andreas Tjärnberg som i höstas kom trea i sin åldersklass i VM i hinderbanelöpning och snart arrangerar han det ultimata loppet på hemmaplan.

  Intresset för OCR har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren.

  – Jag vill definitivt vara med och påverka framtiden för hinderbanelöpningen, säger Andreas.
  Ett sätta att bidra till utvecklingen är naturligtvis att ta initiativ till nya lopp, och det har han gjort. Andreas står bakom Ultimate OCR som avgörs i Åkersberga den 30 april.

  Obstacle course race

  Obstacle course race eller OCR som det ofta benämns är en tränings- och tävlingsform som går ut på att ta sig genom en hinderbana så fort som möjligt. Många hinder kan bemästras på två sätt, där det ena är enklare men tar längre tid, medan det andra är svårare men går fort. Misslyckas man med ett hinder är man i Sverige oftast tvungen att springa en 150 meter lång straffrunda. I USA består straffen ofta av övningar i form av burpees eller armhävningar.

  Hitta Sveriges hinderlopp i Löparkalendern

  Vi har precis släppt vår nya löparkalender där du från och med i år även hittar hinderbanelopp. Du hittar den på www.loparkalender.se

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X