Hur får man bete sig som löpare?

0
14

Ja, nu är det inte många dagar kvar till Premiärmilen i dubbel bemärkelse! Kroppen känns bra, lite nedtränad kanske, men ändå helt okej. Jag förväntar mig att kunna springa under 60 och jag skulle vara nöjd om jag kunde komma under 55. Jag är fortfarande väldigt mycket sprinter och min kropp tycker att en mil alla gånger är på tok för lång. Men jag har bestämt mig för att göra ett ärligt försök att tömma kroppen på allt den har så får vi se vad det räcker till!

Däremot känner jag att jag saknar erfarenhet av såna här lopp så frågan jag ställer mig är hur man egentligen får bete sig? I sprint har man som bekant varsin bana, men när man inte har varsin bana är jag en löpare som gärna lägger mig i rygg, åker med och drar iväg med en långspurt. Men det kanske inte är så uppskattat? Finns det några outtalade regler för hur man ska uppföra sig? Vad blir folk irriterade på? Vad ska man förvänta sig av sina medlöpare?

Tips mottages gärna!

Föregående artikelExtra tjockt nummer i nya Spring
Nästa artikelVarför springer du?
Snabba steg Namn: Emil Mann. Född: 1988. Bor: Hofors. Jobb: Översättare. Klubb: Hofors LK. Tränare: Ingen. Meriter: Distriktsmästare ett par gånger och så när en SM-final i sprint. Favoritsträcka: Än så länge måste jag nog säga 60 m, men om ett tag kommer det nog vara milen. Personliga rekord: 60 m: 7.21, 100 m: 11.33, 200 m: 22.80. Vill med löpningen: Se utveckling. Ser fram emot: Att lära mig så mycket som möjligt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här