Hem Blogginlägg Hyrox Manchester

Hyrox Manchester

0

Hyrox 28 jan sprang jag mitt första Hyrox race i Manchester 

Hyrox är en löpartävling som man springer inomhus i en arena.

Löpningen består av 8x1km samt 8st styrkestationer 

I följden

1km löpning 

1000m stakmaskinen 

1km löpning 

50m tungsläde puch 

1km löpning 

50m tungsläde pull 

1km löpning 

80m burpee boardjump 

1km löp

1000m roddmaskin 

1km löp

200m Farmers walk 

1km löp

100m utfallsteg med vikt

1km löp

Wallball 75-100st beroende på elitklass eller vanliga klassen

 

Resan o vägen dit

Jag har tränat mycket inför det här loppet och kört mer benstyrka än vanligt (jag kör annars nästa bara armstyrka annars pga OCR, *obstacle course races*)

 

På friskissochsvettis i Linköping har dom en släde som jag använt flitigt. Styrt med den 150kg tunga släden som jag alternera med löpning i högt tempo.

Det fina med Hyrox är att banan alltid är samma, det enda som skiljer loppen ifrån är löpbanan o sträckningen kan variera lite beroende på hur arenan ser ut.

Att det alltid är samma standard på övningarna gör att man lätt kan jämföra och mäta sig med andra och sig själv från gång till gång. Vilket jag drivs av som tävlingslöpare. 

All tidtagning mellan momenten kan man läsa av och analysera.

 

Som jag skrev så varierar löpningen i hyrox samt roxtime *alltså hur långt det är att gå/springa till sin övning när man kutat sin km. Ja tycker Hyrox är välorganiserat och lätt att förstå. Det gäller såklart att läsa på vad hyrox är samt reglerna innan man kör, precis som i OCR lopp.

Det finns en PRO division och en vanlig klass samt par i mix eller herr/dam klass. För att få vara med i PRO måste man kvala eller få en inbjudan av hyrox.

 

Det var det jag skulle göra i Manchester, kvala för att kunna köra PRO klassen i Stockholm 25 mars. 

 

Min Styrka är löpningen men de senaste året har det varit dåligt med vettig löpning och jag känner inte att löpbenen är igång. 

Min plan var inte att vara i toppform till Manchester utan testa på och lägga upp en plan inför Stockholm 25mars. Löpbenen får komma senare och som jag vet så är mina löpben alltid att lite på då!

 

Tävlings helg wopwop!

Resan till Manchester startade fredagen 27jan kl 15.00 och slutade lör kl 01.00.

Jag bodde i ett kollektiv via airbnb och hade ett enkelt litet rum.

Lördagsmorgonen gick ja o köpte lite frulle o sen joggade jag 4km till arenan som låg mitt i Manchester. 

Titta runt i arenan och reka banan samt tog mitt start nummer. Jag slogs av att det var ett väldigt ösigt och fullsmockat event. Massa löpare hade redan startat eftersom det är olika klasser där man kan tävla i par herr, dam, mix etc. Så eventet var igång från 9.00-21.00  med löpare som sprang.

Tillskillnad från vanliga löpare så var här stora muskulösa löpare som skulle orka styrke momenten, vilket ja gillar för jag gillar att kunna vara stark och relativt snabb och Hyrox ger mig möjlighet att göra båda :) 😀 

 

Min start var 18.40 så jag joggade hem o vilade.

Åt på subway o sen vilade jag tills det var dags att bege sig. Åt lite för mycket nötter också vilket skulle resultera i magproblem… tror jag var orsaken.

 

Värmde upp och hade råkass mage… tänkte att de släpper när vi startar.

Loppet flöt på bra ja höll lugnt tempo för att kunna genomföra hyroxen smart och va stark hela vägen. Dock så började min mage krångla direkt o det blev bara värre o värre. Jag var snustorr i munnen som drack vatten men då blev magen värre. Det slutade med att ja spydde i min mun o Fick sänka tempot i löpning för att inte skita ner mig. Jag ville genomföra hela loppet. 

 

Förutom magens krångel o uttårkningen så gick allt mycket bra. Jag var väldigt mycket snabbare än de som var på banan med mig (det var starter varje 10-15min med 15löpare så hela tiden folk på banan, dessutom var banan 3varv och vanligast i hyrox är det två längre varv, vilket också resulterade i lite långsammare löptider på löparna i Manchester har jag hört på Hyrox podcast efteråt) så det blev en hel del sicksaxande konstant mellan människor även om man som långsam löpare skulle hålla ytterspår. Ja va iofs snabbare än de snabbaste på intervarvet så det spelade nog ingen roll för mig. det var bara att ursäkta sig och vara smidig.

När jag var på sista löpningen innan wallball stationen så hade PRO herrar startat å då fick ja faktiskt springa bakom en rygg vilket var jäkligt kul.

 

Jag startade 18.40 och då hade PRO women redan gått i mål. Jag körde alltså i klassen kvinnor som startade senare eftersom jag kvalade till PRO.  För mig blir det svårt att motivera mig när ja inte ser dom ja tävlar emot. Jag är ute på banan känns mer som ett träningspass och man har inte alls samma idiot ego som när man krigar om en pallplats. Då kan man springa med en helt annan motivation. Nu blir ja nästan uttråkad 😅

Ja gillar att tävla 😀

 

Men i min klass tog jag en klar vinst och ett världsrekord så nu laddar ja för PRO och ser väldigt mycket fram emot att möta PRO tjejerna som är grymma! 

 

Magen tog ner känslan i loppet en hel del men det var så länge sen ja tävlade i löpning att ja glömt hur noga man måste vara med kosten innan man springer snabbt. 

 

Men då finns det potential till en godare känsla till nästa race 🙂

tack till sponsorer Burgerstore.se

Föregående artikelIntervju med Emil Danielsson
Nästa artikelInne- och utelistan 2023
Rasta runner Namn: Yoie Bohlin. Född: 1990. Bor: Åre. Klubb: Hässelby SK. Meriter: De har jag glömt. Personliga rekord: Lidingöloppet 1.59,52. 5000m 16.52, 10 000m 35.05, 21km 1.18 Roligaste löparminne: När man upptäcker alla möjligheter som vältränad och modig löpare gör varje vecka och att få hjälpa andra att uppleva samma gränslöshet Vill med löpningen: Ta den med mig överallt hela livet

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X