Hem Aktuellt I Fädernas spår

I Fädernas spår

0

En av Sveriges skönaste klubbar, Lidköpings VSK, har återigen gjort en grym klubbresa. Denna gången till Ultravasan. De sände in en inspirerande racerapport som publiceras här.

En del av Lidköpingsgänget

Fredag eftermiddag och ett drygt fyrtiotal blå löparsmurfar från Lidköpings VSK begav sig av mot historiska marker. Till de hyrda stugorna i Kläppen anlände nervösa deltagare in till morgondagens stora händelse, utmaningen att ta sig på så kortast tid som möjligt mellan Sälen och Mora. På klassisk mark skulle de nio milen avverkas. Den så populära måndagsträningen i Lidköping skulle förvandlas till prestationer i toppklass. Loppet fanns i olika varianter. Flest deltagare ställde upp i den populära Vasastafetten som består av tio delsträckor. Här hade LVSK tre lag, ett damlag och två mixade lag. Var man sugen att öka på distansen lite fanns Vasakvartetten där delsträckorna var lite drygt 20 km vardera. Här deltog två lag. Men de riktigt tuffa hade anmält sig till Ultravasan45 eller Ultravasan90.

Efter den sedvanliga lagfotograferingen drog sig lagen tillbaka till sina stugor för de sista förberedelserna. I en av stugorna hölls en mycket omfattande planering av resrutten. Många parametrar fanns att ta hänsyn till såsom antalet bilar, vem som skulle lämnas och hämtas var, i vilken bil ombyteskläderna skulle fraktas, vilka växlingsstationer man var tvungen att ha parkeringstillstånd till och vem som enbart kunde köra manuell växellåda.  Efter ett digert pusslande uppnåddes till slut en lösning som alla parter kunde leva med. I en annan stuga diskuterades huruvida det var kolhydratladdning, rödbetsjuiceladdning eller intagande av salttabletter som skulle ge det bästa utfallet. Vad skulle klockan ställas på för att hinna upp till starten i morgon? För några som skulle springa Ultra90 var uppstigningen redan 03:00 då starten från Sälen infann sig två timmar bort. En person i kvartettlaget var tvungen äta havregrynsgröt senast två timmar innan start vilken naturligt medförde att hela stugan försattes i vaket tillstånd.

Tävlingsdagen var kommen och klockan 07:00 stod de båda kvartettlagen uppställda. Sedvanlig majestätisk Vasaloppsstart skickade iväg de hundra startande lagen. Hur skulle fighten mellan LVSK:s ungdomslag och gubblag, där Johan ingick, sluta? Gubblagets startman gjorde en av säsongens bästa lopp men trots detta var gubblaget några minuter efter ungdomslaget vid första växlingen i Mångsbodarna. Under andra sträckan var det dags för lagen att ta sig an ett par rejäla stigningar. Trots att gubblagets okrönte backspecialist, som vid senaste träningstillfället hemma i Lidköping hade visat hur man bäst tog sig an backarna, gick denna stäcka otroligt snabbt för ungdomslaget tack vare deras nya stjärnskott, och försprånget utökades. Vid växlingen i Evertsberg låg båda lagen mycket bra placerade som 5:e och 13:e lag. Skulle lagen på de två återstående sträckorna kunna förändra sina positioner? Målet var givetvis inställt på att nå en pallplats och en topp 10-placering. Att gubblaget skulle få stryk av ungdomarna stod klart ganska tidigt men att båda lagen skulle göra så fina prestationer och gå in i Mora med placeringarna 4:a på tiden 6:00:29 och 10:a på 6:47:24 var otroligt glädjande.

Som klubb lyckades Lidköpings VSK verkligen prestera i fäders spår bland annat uppnåddes följande fina resultat:

Vasastafetten Dam 9:a
Vasastafetten Mix 10:a
Ultra 90 M35 6:a
Ultra 90 M55 5:a
Ultra 90 D50 8:a

Har du också sprungit ett lopp, hör av dig med din rapport. Vi publicerar även 1-2 rapporter i magasinet, bli prenumerant på: https://spring.prenservice.se

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X