Hem Våra hårdbevakade lopp 2016 Allt om Kraftloppet 2016 Idrottssabotören saboterade spänningen i Kraftloppet

Idrottssabotören saboterade spänningen i Kraftloppet

0

Laget Idrottssabotören förstörde all spänning i stafetten Kraftloppet. Segermarginalen skrevs till 47 minuter och 57 sekunder ned till tvåan Tjalve IF Norrköping.

_DSC4129
Erik Liljequist i högsta fart på sträcka sju i Kraftloppet. En stafett som hans lag Idrottssabotören vann överlägset. Foto: Mikael Grip

– Fast egentligen är det Tjalve som är vinnare. De körde med ett rent klubblag, sa Karl Walheim, slutman för Idrottssabotören och stor i segerns stund.

Han utvecklade sitt resonemang:

– Vårt lag gör det här för att det är kul och för att vi är kompisar. Men vi är ingen klubb eller förening. Därför tycker jag och alla andra i vårt lag att Tjalve är den moraliska segraren.

Viktor Silvermark, Karl Walheim, Linus Rosdal, Lars Drageryd, Jens Wängdahl, Ludwig Ljungqvist, Erik Liljequist och Petter Eriksson avverkade de tio sträckorna, som gav en total distans av 72 kilometer i Finspångs kommun, med tiden fyra timmar, sju minuter och fyra sekunder (4.07.04). Silvermark och Walheim körde två sträckor var.

– Vi har alla kopplingar till Norrköping och de flesta bor där eller har bott i Norrköping eller Linköping. Vi tränar en hel del tillsammans och är goa vänner. Namnet Idrottssabotören kommer sig av att vi vänder oss mot vissa krafter som köper ihop lag. Vår sporre att delta i olika stafetter är för att det är roligt, det är ingen som tjänar några pengar, förklarade Lars Drageryd.

Linus Rosdal lämnade ”tidtagningspinnen” till Lars Drageryd. Foto: Mikael Grip

I Vasastafetten som nyligen avgjordes tvingades laget byta namn. Arrangören ville inte ha ett lag med namnet Idrottssabotören i startlistan. Istället fick det bli Åshöjdens BK som slutade på en andra plats i den stora stafetten.

– Inom orienteringen finns det många fler stafetter. Det är kul att stafetter som Kraftloppet finns, det gynnar löpningen och gör att det blir kul att springa tillsammans, tyckte Karl Walheim som har SM-guld i orientering både på natt-SM och långdistans på meritlistan.

– Nästa år ska jag försöka få hit ett lag från min egen klubb Ärla IF. Det skulle vara riktigt roligt, avslutade han.

Karl Walheim fick smaka segerns sötma på upploppet på ett blåsigt med soldränkt Grosvad. Foto: Mikael Grip

Tvåa i herrklassen slutade alltså Tjalve IF Norrköping med tiden 4.55.01. Trea blev Elkonsulten tre minuter och 35 sekunder bakom Tjalve. I Tjalves lag sprang Simon Hjortmark, Christian Domfors, Adrian Dahlquist, Markus Grönroos, Mikael Nilsson, Carl Foucard, Jonas Abrahamsson, Magnus Sandström, Jarmo Hiulumäki och Daniel Näkne.

Tjalve IF Norrköping slutade två i herrklassen. Här växling mellan Christian Domfors, till vänster, och Adrian Dahlquist. Lagkompisarna Simon Hjortmark och Daniel Näkne applåderar. Foto: Mikael Grip
Idrottssabotören överst på prispallen utropade tvåan Tjalve IF Norrköping till den moraliska vinnaren i Kraftloppets herrklass. Foto: Mikael Grip

I damklassen deltog tre lag och där vann Crossnature barnvagn – Saras Hälsokälla med Sofie Karlsson, Maja Munktell, Louise Harrysson, Elin Gjein, Sofia Friberg, Helena Schölin, Viktoria Karlsson, Jennie Reiderfors, Maria Junsten och Maria Wahlberg. Deras sluttid blev sex timmar, 28 minuter och 32 sekunder.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X