Hem Våra hårdbevakade lopp 2016 Allt om Kraftloppet 2016 IK Akele hade bästa mixen i Kraftloppet

IK Akele hade bästa mixen i Kraftloppet

0

IK Akele från Linköping/Mjölby vann mixedklassen i Kraftloppet.

_DSC4407
Trångt på prispallen. Ettan IK Akele, tvåan Hääärliga tider hääärliga tider och trean Franssons Konsult AB. Foto: Mikael Grip

– Det känns bra! Segermåltiden, en kebabrulle är redan på väg. Det är tradition här i Kraftloppet, sammanfattade slutmannen Peter Hall efter att tagit sitt lag i mål med sluttiden 4.32.12 på de 72 kilometerna.

I laget sprang Susanne Reiman, Satu Mäkelö, Kalle Andersson, Kristin Nystöm, Jacob Granqvist, Robert Wingman, Per Lindh, Björn Morén, Ingemar Andersson och Peter Hall.

Ett mixat lag i åldrar från 16 år till 53 år.

Peter Hall förde sitt lag till seger på slutsträckan. Foto: Mikael Grip

För Peter själv handlar nästa stora mål om Lidingöloppets tremil i slutet av september.

– Under 1.55 är målsättningen, sa Peter utan att vika ned blicken.

Björn Morén växlade till Ingemar Andersson. Foto: Mikael Grip

I mixedklassen var det hela tiden omkastningar i toppen. Akele utmanades av Hääärliga tider hääärliga tider och Franssons konsult AB. Kompisgänget Hääärliga tider Hääärliga tider var uppe i ledning efter den fjärde sträckan, och slutade till sist på andraplats, drygt nio minuter bakom vinnande Akele.

Företagaren Stefan Fransson brukar vara med och fightas om segern, men fick trots dubblerande av en så pass bra löpare som André Rangelind, SM-guld på 100 km och blivande VM-löpare, nöja sig med en tredjeplats. 15.26 efter Akele.

Mest tappade hans lag på sjunde sträckan där Stefan själv kutade. Arrangören Finspångs AIK utsåg dagens prestation både bland damer och herrar. Bland damerna gick priset till Felicia Wikman, i Franssons Konsult AB, som sprang den andra sträckan, cirka 4,8 kilometer, mellan Lotorp och Grosvad på strax över 19 minuter.

Tävlingsledaren Anders Oskarsson från arrangörsklubben Finspångs AIK gav priset för dagens kvinnliga prestation till Felicia Wikman, i laget Franssons Konsult AB. Foto: Mikael Grip

– Jag är väldigt nöjd med min insats. Det var ganska tuff terräng. Jag bor i Lotorp så det var kul att springa därifrån och hit, sa Felicia och skrattade.

Hon har tidigare spelar fotboll i bland annat IFK Norrköping och har inte tränat löpning länge.

– De enda lopp jag sprungit är OMT Finspångs Stadslopp och Atea Norrköpings Stadslopp och så det här, berättade Felicia som kutade Norrköpings ganska knixiga mil på 40.40.

Totalt tog sig 53 lag i mål i 2016 års upplaga av Kraftloppet.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X