0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Bloggarkiv Emils blogg im Rückblick

im Rückblick

Ok, vi tar det härifrån och bakåt (som kompensation för uteblivit bloggande):

3/11

kl. 21.37 Sitter och fingrar på boxen som kom i posten igår. ”Pink Floyd, The Dark Side of the Moon – Immersion Box”. Gör att jag känner att mörkertiden nog inte blir så farlig. Tack mamma!

2/11

kl. 18.03 Tar av mig löparskorna efter en löprunda tidigare än någonsin efter ett maratonlopp. En oväntad lätt känsla gör att jag får hybris och längtan till NY gör att jag får lust att efteranmäla mig till NYCM på söndag.

kl. 17.11 Känner mig lätt irriterad. Undrar om det är på grund av att jag varit utan löpning i 2,5 dagar. Testar om så är fallet och knyter på mig skorna.

31/10

kl. 19.43 Läser resultatlistan från Frankfurt maraton. Igen. Tänker på löpning.

kl. 09.33 Vaknar med järnhjälm efter gårdagskvällen med Strupa och Zigge a k a 2,19-mannen. Konstaterar att känslan av att vara en tränad idrottsman och en nedåtgående föredetting ligger närmare varandra än vad man tror. Tänker inte på löpning överhuvudtaget.

30/10

kl. 23.07 Är i kanonform.

kl. 19.30 Sitter tillsammans med Strupa som enda européer under kvällens buffét. Runt omkring oss sitter afrikanska världslöpare och smaskar ugali. För att avleda frågan om personliga rekord (från vår sida) intar vi en något låg profil. Försöker att äta lika mycket som den kvinnliga vinnaren i loppet, men går in i matväggen.

kl. 14.12–18.02 Pendlar mellan sängen och toaletten. All smärta och långvarigt arbete har satt sig i magen, inte så mycket i benen bortsett från några rejäla skavsår. Skickar matbud med Strupa om croissanter med choklad, cola och öl. Känner stor lust till dekadens, men funderar samtidigt på hur jag ska lägga upp träningen framöver i vinter.

kl. 13.10 Pratar med Peter Gross som fick en tung förstagångsupplevelse av maran. Verkar som att han kanske gick i den klassiska fällan att kolla på 10-km perset och sedan ta utgångspunkt i möjlig maratontid. Funkar sällan. Tröstar med att lusten att testa på nytt kommer krypande om några timmar, men får ett spontant svar: nej, aldrig mer!

kl. 12.25 Pratar med Øystein Sylta som gjorde en fantastisk tid på 2,15, 58. Säger att nu blir det väl OS nästa år? Får bara ett leende och ett skakande på huvudet till svar.

kl. 12.23 Kommer i mål på årets Frankfurt maraton. Nytt personligt rekord 2,23,17,och kanske mitt jämnaste lopp någonsin (1,11,33 + 1,11,44). 50.e man i resultatlistan i ett lopp med riktigt hög nivå. Nöjd med känslan att det finns mer att hämta, och målsättningen med att det blev en positiv upplevelse.

kl. 11.47 Ser på klockan och blir något stressad över det faktum att sista milen måste gå på 32-33 minuter om jag ska ha en chans att gå under 2,22. Försöker mig på en fartökning och springer solo de sista 10,2 km.

kl. 11.11 Passerar halvvägs i loppet. Känns så långt som det mest kontrollerade loppet jag varit med om.

kl. 10.00 Startar i årets Frankfurt maraton. Med förhoppning om att få en positiv maraupplevelse.

kl. 07.06 Frukost på hotell Meininger. Strupa försöker lära mig lite fler tyska fraser.

29/10

kl. 10.46 På tekniskt möte för elitlöparna. Får en goodiebag med bland annat kokta ägg i. Strupa tror att detta är chokladägg och hugger glatt in på ett av dem. Hurklar till när han inser att han har hela munnen full av äggskal. Dagens höjdare!

28/10

kl. 18.23 Jogg i närliggande park tillsammans med Daniel Woldo och Strupa. Woldo skrämmer livet ur mig och Strupa när han berättar om sitt träningsupplägg i Etiopien den senaste tiden, och att han på söndag siktar på rejält pers under 2,15.

26/10

kl. Hela dagen Har en fantastisk fin dag. Tack alla!

23/10

kl. 20.20 På väg till Harstad med svärtade fingrar efter allt flippande av LP-plattor och lite halvstel i ryggen efter en monoton framåtlutad ställning över LP-backarna i Oslo i helgen. Trevlig vistelse hos familjen Sjökvist som aldrig sviktar.

22/10

kl. 10.00 Startar på sista maraförberedande passet: 5 km i god fart. Väldigt seg under uppvärmningen, men lyckas pressa till en någorlunda respektabel tid: 15,30.

21/10

Kl. 11.00-15.38 Ledig dag där timmarna bara flyger iväg utan att jag gör något vettigt. Försöker på nytt att blogga, men all fri tid gör mig handlingsförlamad så till slut blir det till och med stressigt att hinna med kvällsrundan tillsammans med Sjökvist.

 

19/10

kl. 18.36 Kör intervaller med Martin-Kjäll Olsson inne på ett mörkt Bislett. Lite halvsegt. Ignorerar det.

kl. 16.08 Checkar ut från ett opersonligt flygplatshotell och får friskluft för första gången på 1, 5 dygn.

kl. 09.05 Vaknar upp med liten järnhjälm och kliande hals på hotell. Kombinationen med stillasittande konferans, dålig inneluft, litervis av kaffe och middag med Irish coffee utan kaffe gör att formen känns kass. Grämer mig över att jag så lätt faller för frestelsen så tätt inpå marastart.

17/10

kl.19.30 Sitter på inspirationsföreläsning med Børge Ousland. Maraton känns fjuttigt när man har en framför sig som har korsat nord och sydpoolen flera gånger om. Gärna under sämst tänkta tidspunkt på året. Bäst på kvällen var när han berätta om en gång då han var vid sydpolen. Liggandes i sitt tält hör han plötsligt en helikopter. Detta efter att inte har träffat en människa på två månader. Ut ur helikoptern kommer en tunnklädd livs levande oljeschejk. Han strosar runt i en halvtimme innan han drar tillbaks till varmare breddgrader igen.

16/10

Kl. 19.46 Startar på ett blogginlägg, men raderar allt efter en halvtimme.

15/10

kl. 10.28 Genomför det sista riktigt tuffa passet innan maran: 5 km i 4,00-fart + 5 km i 3,45-fart + 5 km i 3,30-fart + 10 km i 3,20-25-fart + 1 km jogg + 5 km max + 5 km nedjogg. Helt ok för att vara tuff motvind första halvan (11 m/s).

 

Framöver kommer jag ta till alla billiga bloggtricks som finns att tillgå för att få upp läsarskaran igen. Dvs. mycket sexrelaterat innehåll och vågade bilder…..NOT!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelMorgonjogg i Barca
Nästa artikelDu skulle ha sett…

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,659FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Växelbruk

0
Det är väl lite si och så med löpningen just nu, veckomängden är nere på ensiffriga nivåer i kilometer räknat. Jag är väl hyfsat...

Racerapport MLM Maraton

November drain

- Annons-

PODCAST

X
X