Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Inför Lidingö nr:2

Inför Lidingö nr:2

0

Snor Eskils överskrift rakt av. Även likt honom har jag också en hatkärlek till Lidingöloppet.

Efter fjolårets ”misslyckande” då jag var sju sekunder från nytt personbästa trots mer specifik träning ruttna jag lite och tänkte skita i det i år. Som vanligt ändrar man sig men jag viker ner mig och kör korta distansen istället, tror det passar mig bättre.

Vad jag förstår är 15 km banan lite lättare och förhoppningsvis snabbare samt framförallt 15 km kortare vilket gör att man kan bränna lite mer krut hela tiden. Har endast sista månaden och nån vecka till kanske sprungit lite mer i terrängspåret för att få lite lidingökänsla, mestadelen har istället spenderas på bana eller väg för mer fartiga träningar. Om det går hem eller inte får vi se.

I torsdags körde jag mitt sista längre hårda pass med två gånger 4,7 km i motionsspåret i bra fart. Med pisskänsla och galet slitna ben satte jag årets sämsta varvtider vilket inte direkt lyfte mig till skyarna så ett återbesök gjordes igår med betydligt bättre resultat nära perstid och huvudet är återställt.

I övrigt är jag en ”prepper” när det gäller större lopp så förberedelserna är igång och även velandet över skoval mm.

Det ska ju bli kallt som f-n på lördag morgon, runt två grader vid åtta säger prognosen och då jag är byggd och vek som en tändsticka blir det till att ta fram förstärkningsplagg skulle jag tro.

Angående skovalet lockas jag av tanken att köra med Vaporfly 4%. Visst, dåligt grep och kanske fel underlag men dom är ju så snabba så jag har svårt att säga nej.

Hur som helst så grubblar jag vidare så kanske vi syns i fållan på lördag.

Önskemål, 15 grader och sol på lördag.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X