Hem Aktuellt Inför Stockholm marathon…

Inför Stockholm marathon…

0

Nedräkningen pågår och vi fortsätter känna lite löpare på pulsen. Först ut var Viktor Zackrisson som hoppades på en tid neråt 2.20 och topp 10 på SM. Sedan träffade vi Frej Ersa Engberg som också hade topp 10 ambition. Idag är det en tredje löpare, Lukas Segersten har ambitionen att vara topp 30.

Hur har säsongen varit så här långt?

Den har varit bra, träningen har rullat på och jag har snittat både mer kilometer och träningstimmar än någonsin tidigare.  Jag hade dock lite otur och blev skadad och sedan sjuk precis innan vårens stora mål, Milano Marathon. Nu har jag kommit igång bra igen.

Hur viktigt är Stockholm?

I och med att det inte blev något Milano så har Stockholm blivit det stora målet just nu, det känns viktigt att lyckas där.

Har du gjort några förändringar i träningen jämfört med tidigare?

Nej inte direkt, under min skadeperiod körde jag extremt stor mängd crosstrainer sedan har jag tillfört att jag kör marklyft en gång i veckan. Förhoppningsvis ger det lite extra hårdhet i benen. Jag har också tävlat mycket som uppladdning inför Stockholm, bland annat vann jag både Aros Marathon 50k och Ottarsloppet 23 kilometer.

Vad är ambitionen i Stockholm?

Blir det inte för varmt är det sub 2.30 och topp 30 hade varit kul.

Spring önskar Lukas lycka till och vill ni följa Lukas så har han en krönika i magasin Spring i varje utgåva.

Lukas Segersten, arkivbild Deca text&bild

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X