Hem Aktuellt Intervju med Emil Danielsson 13.13,43

Intervju med Emil Danielsson 13.13,43

0
Foto: Glenn T Unger Printbild

Hej Emil!

Vi börjar med att gratulera stort! 13.13,43!! Ta oss igenom loppet.

Jag var ganska fast besluten på förhand att försöka springa snabbare än Gärderuds 13.17. Planen var att öppna första 3000m på 8.00 och öka sista två km. Däremot blev jag själv tidigare än väntat och redan ett varv innan haren klev av behövde jag ta beslutet om jag skulle gå för tiden själv eller gå för att vinna loppet på en sämre tid. 

Sen var det egentligen bara en kamp mot mitt psyke, där jag hela tiden fick försöka att hålla uppe farten. Men känslan var ändå stabil och bra, trots att tröttheten började komma ordentligt så låg varven på 62-64 sekunder. 

Är det en plats till VM Budapest som ligger som nästa mål eller något annat?

Jag tror och hoppas att jag redan klättrat tillräckligt högt på världsrankingen för att vara VM-klar när listorna sammanställs i slutet av juli.

Utöver ett eventuellt VM, tror du dina nya pers öppnar upp för inbjudningar till större lopp?

Nivån på 1500m är så hög nu att 3.36 knappast gör någon större skillnad. Möjligen mina meriterande placeringar isåfall. Däremot 5000m, där jag är 6:a i Europa hittills i år och tror att jag kan komma in i bättre sammanhang nu. Enda problemet är många av de stora tävlingarna redan har spikat sina deltagarlistan sedan länge.

Återigen stort grattis och lycka till med resten av säsongen.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X