Hem Aktuellt Intervju med Jesper Lundberg 2.14.46 Rotterdam Marathon

Intervju med Jesper Lundberg 2.14.46 Rotterdam Marathon

0

Flertalet svenskar var idag på plats i holländska Rotterdam för stadens lopp som startade 1981 och det blev minst sagt leverans av Äppelbos stolthet Jesper Lundberg.

Jesper har sedan i höstas satsat fullt ut på löpningen och Rotterdam var ett huvudmål och med tiden 2:14,46 tog han ytterligare ett stort kliv framåt. Undertecknad kommer ihåg för några år sedan när Johan Larsson gjorde 2:16 i Pisa och var snabbast det åren på den tiden. Det har hänt lite med svenska maratontider sen dess…..men åter till Jesper.

Hej Jesper!

2.14.46 (inofficiellt) Stort grattis! Hur var loppet?

Det var ganska blåsigt och fick i stort sett dra hela loppet. Åtminstone från 10 km. Vi var en ganska stor klunga till 20 km. Men därifrån fick jag med mig 2 stycken, försökte tvinga fram dom. Men då vart det bara kattskit av allt. Så insåg att om vi skulle hålla en jämn och bra fart så var det nog bäst att hålla en dalmas i spets.  Som tur var har jag ju lagt ganska mycket träning på något vi kallar motvindsrakan hemma i Äppelbo då den tinar upp först.

Sen hade det regna tidigt på morgonen, vilket gjorde asfalten på delar av banan ganska glatt, fler som vittnade om samma sak. Så gällde att leta efter strängar där asfalten var lite ruggig. Varit med om det förut i Malaga på ett 5 km-lopp.  Men kroppen kändes riktigt bra hela vägen. Lite muskulärt sliten mot slutet, men det ska man vara. Annars kändes det ändå helt okej med andning och ansträngning ifrån start till mål. Sen också någon mental dipp här och där man funderar varför man gör det här!

Du sa tidigare i veckan i en intervju med Falu Kuriren att du skulle va missnöjd med allt över 2:15. Hur är känslorna nu?

Jag är helt klart nöjd! Hade kanske förhoppningar och tyckt jag gjort pass som tydde på sub 2:14. Men det är ändå ett PB med 3 minuter, vilket börjar bli mycket när man springer på dom här tiderna.  Sen har jag bara sprungit höstmaror förut. Vilket är helt klar en fördel när man bor på Nordpolen.

Hem till Äppelbo igen och en lugnare period nu gissar jag?

Ja, jag har ju trappat upp min träning rätt rejält nu i vinter. Så jag behöver en liten lugnare period i några veckor, så att kroppen får återhämta sig. Sen hoppas jag kunna bevara lite form med lite mindre volym och försöka göra rejäla sänkningar på 10km och halvmaraton. Då mina PB där är såna som jag skulle kunna sänka på träning vilken dag som helst!

Förstår att du är lagom trött nu så vi kanske hörs vidare när energin återkommit.  Så länge gratulerar vi igen.

TACK så jättemycket! Dock finns det alltid energi för några pärsbärs.

Hyfsat jämna splits.
Jesper i Rotterdam. Foto William Desmeules

Snabbast var Bashir Abdi med 2.03.47, vara 3 sekunder före Thimoty Kiplagat. Jespers tid räcket till en 22:a plats bruttotiden var 2.14.53. 53:a var Joacim Lantz med 2.21.40. David Nilsson och Elov Olsson sprang tillsammans in på 2.26.53. Anders Österlund i M45, 2.30.33, Andreas Ingberg 2.32.38, Albin Ingmarsson 2.33.59

Damklassen vanns av Eunice Chumba med 2.20.31 och vi hittar två snabba svenskor på plats, Liduina van Sittern med 2.48.57 och Sofia Norgren 3.06.26.

Alla resultat hittar ni här: https://results.sporthive.com/events/7049372004225601280/races/485352

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X