Hem Aktuellt Intervju med Victor Dahlgren

Intervju med Victor Dahlgren

0
Victor med väljusterad nummerlapp.

Ni har nyligen kunnat höra honom i Marcus Åbergs podd Möt Löparen, om ni inte har lyssnat på den så rekommenderar jag att går in på Spotify och få lite löparnörderi.

Då det är fredag kommer här även en liten lättsam intervju med Victor.

Årets säsong börjar lida mot sitt slut men ännu är det framförallt  några maror kvar?
Får vi se något extraordinärt innan 2023 gör entré?
 

Valencia Marathon blir förhoppningsvis så klang- och jubelmässig som förhandsryktena antyder. Åtminstone på herrsidan. Jag drömmer mig bort lite:

1x svenskt rekord, ytterligare 1x under nuvarande rekordnoteringen, 5x <2.15 och… ja varför inte minst 15x <2.30. Men det förutsätter att inte 1/3 försvinner på vägen på grund av skadekänningar och sjukdomsstopp, vilket är större faktorer än exempelvis hösten 2020 då ingen tycktes kunna bli sjuk. All träning är snart gjord, sedan är bara det bästa kvar!

Och jo, förresten, min teamkompis Carolina Wikström börjar se riktigt bra ut i träningen så även där ska det kunna smälla ordentligt.

 
På tal om 2023, vem blir nästa års stjärnskott?
 
Alltid vanskligt att försöka peka ut någon särskild. Det har faktiskt gått så pass mycket troll bland nästa generations löparlöften (några lider av bristande motivation, andra dras med stora skadebekymmer), att jag knappt vågar gissa på någon yngre förmåga. Ett blygare alternativ: Den tidigare sprintern/långsprintern Linn Bengtsson kommer snart röra sig ned mot 2:35 på marathon. Det tror kanske inte så många. Men då skulle hon ju i så fall bli bland de 5-6 bästa i landet på distansen.
 
För din egen del då? Är det i vinter succén för dig läggs?
 
Haha, det kommer inte att ske något revolutionerande i vinter, utan jag siktar snarare på en ny uppbyggnadsperiod mot någon dubbel HM+M. En sådan vill man ha varje halvår. Precis hur det kommer se ut och vilka lopp det kommer att bli bestäms efter Valencia. Men om något hoppas jag på att kunna stegra volymen från kanske snitt 140-145k/v till ca 160k/v. Går Valencia okej kan det bli fler lopp på hemmaplan, i sann Kingstedskt folkfest-anda. Går det åt pipan kommer det vara alltför lockande med revansch på mer resultatvänliga banor än typ Varvets jubileumsmara.
 
Om man är prylnörd, nästa års mest spännande pryl eller sko att vänta på?
 
Om man inte byter GPS-klocka förrän plasten på klockbandet vittrat sönder helt så vete tusan om man kan benämnas som prylnörd. Ser mer fram emot de varierade prisbord som Bålsta Stadslopp brukar kunna uppbåda!
 
Vad är nästa löprelaterad produkt du suktar efter?
 
Med hänvisning till tidigare fråga: Har inga produkter jag cravar gravt efter. Men skulle Elon Musk sälja Twitter och gå in och stötta svensk topplöpning – med till exempel ett elitcenter – så slår det alla former av produkter jag nästan suktar efter!
 
Slutligen, Black Friday är om några veckor, om du går gissa, vad kommer ett par Alphafly version ett kosta som billigast då?
Version 1 kommer du, utan att ha 49 i skostorlek, kunna hitta någonstans för 1499:-

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X