Hem Löparen Intervju med Victor Smångs

Intervju med Victor Smångs

0

En av senaste årets mest intressanta löpare är Victor Smångs. Blir man inte imponerad av hans tider så har han ett ess till i bakfickan, mustaschen.

Som en man utan ordentlig skäggväxt blir man imponerad av Victors mustasch. Foto: Deca Thomas Windestam

Hej Victor!                                                                                                                    En snabb bakgrund på dig, hockeyspelare från början va?                                     

Det stämmer bra. Jag spelade hockey i Hammarby från U16 till a-lagstruppen i mitten av 2000-talet. Sedan dess har jag bara hållit igång på hobbynivå fram tills 2019 när jag började min löpsatsning.

Säsongen börjar lida mot sitt slut och dags att summera, vad har varit topparna och dalarna för dig i år?                                                                                         

Toppen har varit att jag fått till riktigt starka träningspass de senaste månaderna. Det känns som jag har tagit ett steg rent fysiologiskt. Jag är även nöjd med vinsterna på Finspång Stadslopp och Sthlm High Five. Fjärdeplatsen på Hässelbyloppet rankar jag också som en av mina bättre insatser. Dalarna den här säsongen är helt klart att jag inte fått till ett sub30 lopp på milen än. Det känns som att nivån finns i kroppen men att det inte kommit ut på tävlingarna av olika anledningar.

Du harade Kristofer Låås till sub30 på Hässelbyloppet nyligen och missade precis själv med tiden 30:03, irriterande nära. Du borde säkerligen gått under själv om du inte hjälpt honom, känns det surt nu eller har du gått vidare?                         

Jag har gått vidare! Jag är mest glad för att Lååset gjorde en sån episk insats. Det var extremt blåsigt den dagen så jag visste att det skulle bli svårt att få till ett sub30 lopp. Att jag ändå var såpass nära att få till det är jag stolt över. Att Lååset tog rygg och lyckades klämma sig under är extremt imponerande.

Senaste försöket på sub30 under Hytteplanmila slutade med 30:29. Foto: Hans Edgard Rakeie

Du och Kristofer springer annars för samma klubb, Keep Up Running Club, berätta om den.                                                                                                                   

Keep Up RC är en klubb för elitlöpare som backas upp av Adidas. Själva tanken med projektet är att elitlöpare ska få bättre förutsättningar med produkter och annat än vad fallet har varit tidigare. Jag tycker det är ett väldigt intressant inslag som sticker ut.

Har du/ni någon gemensam tränare eller sköter du sådant själv?                           

Vi har inte någon gemensam tränare än. Jag har hittills tränat mig själv. Vi får se om det blir ändring på det till nästa år!

Du har ju passerat över till veteranålder precis, är veteranrekord och liknande någor du satsar på?                                                                                                   

Jag har helt klart koll på rekorden. Det är alltid kul att slå rekord. Det är dock inget huvudfokus.

Framöver, veteran-SM inomhus om några veckor, är det aktuellt kanske?   

Möjligtvis att 3000m skulle kunna vara något. Jag är lite nördig och funderar på om min 10 000m träning blir lidande av att springa så snabbt i spikskor. Men jag kanske dyker upp!

Slutligen då, 2022, vad sätter du för tider i dina drömmar om du nu ens börjat tänka på det?                                                                                                             

Planeringen för 2022 är i full gång. Jag skulle gärna vilja smyga ner mot 29:30-40 på 10km. Jag har även ett 10 miles lopp i Antwerpen inplanerat. Det ska bli kul att se vad jag kan göra på den sträckan. Efter sommaren kommer jag göra en satsning på halvmaran. Jag hoppas jag håller mig skadefri och fortsätter utvecklas!

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X