Jag överlevde, men det var nära…

0
118

Förra veckan kan man säga startades på sämsta tänkbara sätt. Jag vaknade på måndags morgonen med en hals som kände som jag under natten tagit några större klunkar klorin. Insåg att virusattacken var på intågande och funderade på hur jag nu skulle tackla denna. Efter en sjukdag förra året så övervägde jag att det kanske helt enkelt var dags för mig att vara sjuk och funderade därför att lugnt avvakta att jag så småningom skulle totalt däcka ihop. Lägga mig i soffan och ägna någon vecka åt att titta på dåliga program på tv eller något liknande.

cvit

När virus anfaller så bör såklart allt vatten mixas med c-vitaminbrus innan det intas. Det kan kanske hjälpa, det är tillräckligt för att göra det.

När klockan slog halv 8 och kiosken på jobbet öppnade insåg jag att detta med ett lugnt avvaktande trots allt inte skulle ske. Nu var paniken total och jag gick genom hela sortimentet för att hitta det perfekta att avvärja dödshotet som vid det här laget hängde över mig. Kom därifrån med en påse fishermans friend och ett paket tuggummin. Kompletterade detta med ett rör med c-vitamin som jag hittat hemma innan jag for mot jobbet och jag kunde ägna nästkommande timmar åt ett sällan skådat missbrukat. Dessvärre hade mina framgångar att bli frisk under förmiddagen trots allt varit ganska bristfälliga och när klockan slog 11.38 och det var dags för lunchpasset så var det bara att låta löparskorna vara och istället passa på att för en gång skulle få äta sin lunch i lugn och ro. Eller lugnt och lugnt, la ju såklart ner en del energi på att googla fram vad som egentligen var den perfekta snabbaste lösningen på att bli frisk. Man kan säga att utbudet var oändligt, men efter viss snabb rensning så fastna jag liksom för tipset att lakrits är bra mot halsont. Vissa källor tycker jag inte man behöver ifrågasätta utan bara följa. Lakrits är ju åtminstone gott. Mer tveksam till diverse andra ”groggar” som jag fann, eller rådet att inte dricka kaffe. Hur pigg blir man av det liksom? Tyvärr tipsa ingen om att choklad var bra, men den är nog så självklar att ingen helt enkelt har orkat skriva ner den bara.

fish

Varning, ät inte för många på för kort tid. Ger ett lätt illamående efter ett tag.

Under eftermiddagen kommer jag mest till insikten att ett stort intag av Fishermans friend gör att man blir lätt illamående. De är faktiskt ganska äckliga. Ställer in kvällens träning, men har trots allt inte gett upp hoppet om att äta mig frisk. På vägen hem införskaffas därför 1kg apelsiner, glass, C-vitamin, Echinacea, Extra (de jag köpte imorse har visst tagit slut) och 1 dubbelförpackning med Läkerol. Därefter åker jag hem och kompletterar det hela även med att gurgla saltvatten. Testa inte att svälja det, för det är värre än en kallsup i havet och seriöst betydligt värre än att äta alldeles för mycket Fishermans friend med svarta vinbärssmak på för kort tid. Går och lägger mig med en aningen bättre hals och är nöjd att jag trots allt har gjort mitt yttersta för att göra mig frisk, dock tror jag ändå att jag nästa dag kommer vakna genomförkyld.

läkerol

Alltid gott med Läkerol, ät många, ofta och mycket.

Chocken är därför ganska stor när jag vaknar på tisdagsmorgonen och halsen känns rätt oki. Fortsätter dock på den inslagna vägen med lakrits. Tror det var det vinnande konceptet och det är helt klart lika bra att äta lite i förebyggande syfte också. Idag vid 11.38 har jag dock inte nått några som helst försämring, överväger dock om jag ändå ska vila ” för säkerhets skull”. Det är dock ett koncept som jag tror mest man säger att man kan använda sig av till andra, inget jag helt har tagit fasta på här i livet. Därför står jag idag redo vid 11.38 för ett lättare joggpass tillsammans med de andra. Överlever även detta och börjar nästan tro att världen trots allt är rättvis. För ”säkerhets skull” blir det trots allt 2 dagar med bara lågintensiv träning. Det var nog någon smart person som tänkte ut det kan man säga dvs. det var antagligen inte jag. Med tanke på att jag i måndags var nära döden och såg minst en veckas frånvaro från träningen i horisonten så är jag trots allt tacksam över att jag kan träna någonting. Någonstans kanske min kropp ändå var lite tacksam över några lättare dagar och samarbetar sen riktigt schysst resten av veckan. Foten är snäll och smärtfri, trots att jag utsätter den för flera minuter sammanlagd intervalllöpning i följd på bandet. Det finns mycket kvar att jobba på där, men ju fler intervallpass som kan bytas från crosstrainern till löparskor desto mer hoppfullt känns det.

extra

Dessa funkar liksom Läkerol bra att inta i stora mängder för att bota onda virusattacker, eller bara för att det är goda.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här