Hem Aktuellt Jakten på kapital för att kunna satsa vidare på spring fortsätter…

Jakten på kapital för att kunna satsa vidare på spring fortsätter…

0

Tack för fantastisk respons på förra artikeln, många har läst, många har kommenterat, många har mailat – vi har precis som jag misstänkte många som vill fortsätta läsa Spring. Av de idéer jag ventilerade så är det klubben som fått mest kommentarer, alla som har kommenterat är utan tvekan bereda att betala mer för sin prenumeration – hoppas ni är representativa ☺ Det är ju trots alla bara ca 10% som hör av sig, men… Digitalt vs print har också varit en het fråga – ett citat från ett mail: ”Det finns så mycket löpning att surfa på så jag skulle inte köpa en digital tidning”. Det finns absolut två läger men just denna inställning kommer igen hos många, man vill ha det förpackat, man vill kunna luta sig tillbaka och njuta av sin tidning – jag håller med naturligtvis.

Det finns några idéer jag kommer arbeta vidare med, de flesta har vi tyvärr redan provat. Några vill jag inte göra officiella med iden om att bearbeta företagsklubbar är klockren, undrar hur många företag som har en löpargrupp? Borde vara många. Hör av dig om du tillhör någon.

En idé som fick mig att tänka tvärtom dök upp,

”Gör som Coop – en medlemstidning där faktiskt medlemmar jobbar för/åt sin tidning. Det ger måååånga ringar på vattnet, garanterat. Samtidigt som alla känner dig delaktiga och engagerade. Winwin!”

Jag jagar alltid kostnader och tänkte spontant för en vecka sedan bara på hur kan jag få in nya pengar? Men – ungefär en tredjedel av kostnaderna när man arbetar med en tidskrift är texter och bilder. Vi har arbetat slimmat och verkligen vänt och vridit på varje inköpt text och bild. Men klart att det finns alternativ. Kan det vara så att det finns ett gäng duktiga skribenter och fotografer som skulle vilja vara en liten del av Spring? Tänk att få sina texter och bilder publicerade mot Sveriges mest dedikerade löpare, wow… Det kan vara en artikel om året, en återkommande, eller vad som helst. Har du ngn redaktionell idé som skulle passa in i vårt koncept, hör gärna av dig till: bg.nilensjo@springlfa.se

Vi behöver även kompetens runt worldpress, försäljning av annonser, formgivare, etc. Allt finns men kanske finns det lika galna löpare som oss därute som vill vara en del av teamet? Hör av dig.

Nuläget nu i övrigt?

Min roll är att avsluta och lösa så mycket övergångar som möjligt när det gäller moderbolaget. Tömmer bla kontoret på tidningar, en del kvar som synes av bilden. Har förmodligen två veckor till, sedan är fokus på Spring. Tankarna nu är att vi gör ett uppehåll, samlar in kapital och gör en omstart efter sommaren. Då med två alternativ, som medlemstidning med lite högre avgift eller som vanlig prenumeration. Vi måste hitta riktigt bra förmåner för medlemmarna så vi kan styra att de flesta vill vara med på det.

Lösnummer i butik kommer eventuellt försvinna, vi blir bara en prenumerationstidskrift.

Arbetet nu kommer att handla om att hitta partners till medlemmarna, partners som ser styrkan i att kunna kommunicera med er.

Fick ett mail av ordförande i Eskilstuna friidrott som verkligen gav ståpäls:

Hej!
Eskilstuna Friidrott är villiga att gå in med en liten (5000:-) men förhoppningsvis viktig slant i en rekonstruktion. Vi tycker det är oerhört viktigt att det finns ett magasin med själ för löpning i Sverige.

Vänligen Eskil
Ordförande Eskilstuna Friidrott

Till sist:
Alla prenumeranter ska ha fått ett mail om erbjudande från Ztory, inte samma sak som en prenumeration på Spring men ett försök att ge er lite kompensation och läsning under våren. Mailet om du inte fått det:

Till dig som prenumerant av tidningen SPRING.

SPRING ingick i ett förlag som tyvärr har gått i konkurs. Förlaget och magasinet har kämpat i flera år, haft många lojala, positiva och engagerade prenumeranter. Tyvärr har ffa annonsförsäljnjngen varit dålig, något som en del läsare uppskattar. Dessvärre får man ingen ekonomi i en sådan lösning vilket inneburit att tidskriften gått med minusresultat. Nu har SPRING tagits över av ett annat förlag som ska försöka hitta en lösning på detta och förhoppningen är att det blir en omstart, se upprop till alla läsare i artikeln: https://springlfa.se/hjalp-spring-att-komma-vidare/

Håll dig uppdaterad framåt genom www.springlfa.se.

Du som prenumerant blir tyvärr lidande av konkursen då din tidning inte kommer att komma längre. Vi har som kompensation fått till en lösning tillsammans med Ztory där du som tidigare prenumerant erbjuds tre månaders fritt medlemskap. På Ztory har du tillgång till över 300 nya titlar varje månad på din dator, telefon och läsplatta. Naturligtvis finns alla de tidigare utgåvorna av SPRING kvar där för att njuta och inspireras av. Ett aktiveringsmail från Ztory kommer till dig inom kort.

Vi tackar för tiden som varit!

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X