Hem Intervjuer Joakim tar över stafettbloggen

Joakim tar över stafettbloggen

0

Joakim Petersson är krutgubben som satsar mot toppen i sin ålderklass. 2017 ska bli hans stora år inom veteranfriidrotten i Sverige.
joakim
Vem är Joakim Pettersson?
– En 53-årig kille med passion för träning och då framförallt löpning. Jobbade fram till för 5 år sedan på kontor men bestämde mig över en natt att från nu ska jag bara göra sådant jag verkligen själv vill och sa upp mig och började jobba som timanställd på gym. Betalde min egen PT-, kostrådgivar- och löpcoachutbildning och har sedan dess fått förmånen att jobba med det jag brinner för och stormtrivs. Driver även tillsammans med min fru en ideell träningsgrupp med namnet Fairtrade Runners där vi har 2-3 gratisträningar i veckan.

Vad fick dig att börja springa?
– Att börja springa på allvar hände faktiskt i samband med ett vad för 13 år sedan i Bryssel. Vi slog vad om att vi skulle göra klassikern och sen var jag fast på allvar.

Vad betyder löpningen för dig?
– Då jag jobbar som löpcoach betyder den både inkomst och en passion.

Berätta om din största löparupplevelse?
– När jag sprang Spitsbergen maraton och det stod Isbjörnsvakter runt om på banan och skyddade oss. Rädslan för isbjörnar gjorde att nästan ingen sprang ensam utan vi sprang i små grupper i hoppet att isbjörnen skulle ta någon av dom andra. Dessutom vann jag min klass på loppet.

Hur ser en normal träningsvecka ut för dig?
– Jag har 3-4 löpklasser i veckan där jag aktivt kan delta om jag vill eller bara jogga med. Jag har 1-2 spinningklasser i veckan där jag får bra alternativträning. Jag tränar 1 tröskelpass i veckan på Crosstrainer för att spara benen men ändå träna hjärtat. Jag tränar löpstyrka och Yoga 1-2 ggr i veckan. Dessutom springer jag själv ca 3 kvalitetspass i veckan i form av intervaller, backe, tröskel och långpass

Missa inte vår Stafettblogg

Här kommer du direkt till stafettbloggen som Joakim Petersson tar över från och med nu.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X