0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Johan Larsson utklassade motståndet i Danmark

Johan Larsson utklassade motståndet i Danmark

Johan Larsson, Strömstad Löparklubb, slog till med ett riktigt kanonlopp när han vann det klassiska Eremitagelöbet i Köpenhamn i överlägsen stil.

10272641_793737057332305_3828218273072031497_o
Johan Larsson på språng mot segern i Eremitagelöbet i Köpenhamn. Foto: BT

– Riktigt gött. Det känns som ett helt rätt beslut att avstå Lidingöloppet till förmån för loppet i Danmark, hälsar Johan via SMS.

Med tiden 39.54 på de varierande 13,3 kilometerna var det den snabbaste segraren i loppet på tolv år och dessutom den förste svenska segraren.

Direkt efter start bildades en tättrio i loppet där Johan hade sällskap av de meriterade danska löparna Lars Budolfsen och Abdi Hakin Ulad. Tempot var högt uppskruvat och redan efter fyra kilometer släppte Lars Budolfsen kontakten. Fem kilometer passerades på snabba 14.47 och efter sju kilometer var det Abdi Hakin Ulads tur att släppa kontakten.

Johan matade sedan på i samma höga tempo och passerade tio km på 29.47. I mål var Johan totalt överlägsen där tvåan Abdi Hakin Ulad med sina 41.19 var distanserad med 1 min och 25 sek. Trean Lars Budolfsen var ytterligare åtta sekunder bakom.

Eremitagelöbet är det mest prestigefyllda loppet i Danmark och är ett kombinerat stads- och terränglopp som dessutom är ganska kuperat. Cirka 19 000 löpare kom till start i dagens lopp.

Johan siktar närmast mot terräng-SM i Eskilstuna om två veckor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,659FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Växelbruk

0
Det är väl lite si och så med löpningen just nu, veckomängden är nere på ensiffriga nivåer i kilometer räknat. Jag är väl hyfsat...

Racerapport MLM Maraton

November drain

- Annons-

PODCAST

X
X