Hem Nyheter Johanna och Fredrik hade högst fart på Mantorp

  Johanna och Fredrik hade högst fart på Mantorp

  0

  Johanna Eriksson, Motala AIF, är i sitt livs löparform. På lördagen slog hon sitt personliga rekord på en landsvägsmil med 36.06.

  Johanna Eriksson, i mitten, slog till med nytt personligt rekord när hon vann Varvetmilen på Mantorp Park. Tvåa slutade Anna Helgesson, till vänster och trea Amanda Ekblad. Foto: Mikael Grip

  – Jag tränar mindre löpning nu än förut, men ändå går det bättre. Mina hälsenor krånglar fortfarande, men jag kör mycket annat som spinning och en hel del styrketräning, berättade Johanna på ett kylslaget Mantorp Park.

  Där avgjordes på lördagen ett av årets många Varvetmil. IK Akele stod som vanligt för ett väl genomfört arrangörskap och uppdraget var att kuta det 3 333,33 meter långa varvet tre gånger.

  – Det flöt på bra och jag tror jag hade tre ganska jämna varv, förklarade Johanna.

  11 februari satte hon nytt personligt rekord på halvmaran i Barcelona med 1.18.30. Nu blev det också nytt personligt rekord på landsvägsmilen med 36.06.

  – Mina stora mål i år är GöteborgsVarvet och Stockholm Marathon. Det känns som jag är på rätt väg, sa Johanna.

  Tvåa på Mantorp slutade Anna Helgesson, Kisa, med 38.14 och trea Amanda Ekblad, Oskarshamns SK, 39.35.

  Fredrik Johansson sparade inte på ”champagnen” när han vann Varvetmilen på Mantorp Park. Tvåan Hugo Lindell, till vänster, och trean Björn Morén fick också sola sig i glansen. Foto: Mikael Grip

  Herrklassen vann av Fredrik Johansson, IFK Växjö, med 32.30. Inte heller Fredrik kan träna löpning för fullt på grund av skadebekymmer.

  – Jag opererade vänster fot maj 2014. Framfoten är fortfarande väldigt stel och den klarar bara en viss mängd löpning per vecka, berättade Fredrik innan han hoppade högst upp på prispallen.

  Fredrik har bland annat fem SM-brons på 3 000 meter hinder och ett personligt rekord på 8.50 på den distansen.

  – Jag satsar fortfarande på löpningen, men det är svårt att bli riktigt bra när jag inte kan träna som jag vill, sammanfattade Fredrik.

  Hugo Lindell, IK Mantra Sport, tog hand om andraplatsen på Mantorp med 32.36 och trea slutade Björn Morén, IK Akele, med 32.38.

  Totalt samlade Varvetmilen på Mantorp Park 400 deltagare.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X