Hem Nyheter Johans fantomlopp gav VM-silver och nordiskt rekord

  Johans fantomlopp gav VM-silver och nordiskt rekord

  0

  Johan Steene gjorde sitt livs lopp och vann ett VM-silver i 24-timmarslöpning i Belfast.

  Johan Steene svarade för sitt livs lopp och vann VM-silver i 24-timmarslöpning.

  Han var inte nämnd bland medaljkandidaterna på förhand och var heller inte med i täten från början. Men sakta men säkert började Johan knapra in på täten och under de sista timmarna av loppet så höll han snabbast fart av alla i startfältet.

  När slutsignalen ljöd efter 24 timmars löpning hade Johan hunnit näst längst av alla, hela 266,515 kilometer. Nytt personligt rekord med 2,4 mil och nytt svenskt-och nordiskt rekord med fyra kilometer. Därmed är Rune Larssons rekord från 1986 utraderat. Något som Rune inte har något emot, tvärtom:

  ”Stort Grattis till Johan Steene som blev tvåa på VM i 24-timmarslöpning. Dessutom förbättrade han mitt 31 år gamla nordiska rekord”, skriver Rune på sin Facebooksida.

  Det var bara japanen Yoshihiko Ishikawa som nådde längre än Johan med 267,566 kilometer, alltså bara en dryg kilometer längre efter 24 timmars löpning. Båda var inne på sitt 161:a varv  i Victoria Park när loppets blåstes av.

  Den genomsnittsfart som Johan Steene höll i 24 timmar för att vinna ett VM-silver handlar om 5.24 min/km.

  Johan Steene, är född 1973, och är också innehavare av det nordiska rekordet i 48-timmarslöpning med 38,5 kilometer. Johan har sprungit längre än någon annan svensk under sex dygn, då han i Ungern tidigare i år sprang 87,1 mil.

  Maria Jansson hade högt ställda förväntningar på sig själv, men slutade till sist på en tiondeplats med 234,6 kilometer. Det svenska damlaget slutade på en fjärdeplats. Det blev dubbelt polskt i topp med Bereznowska som guldmedaljör med 258,3 kilometer.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X