Joyce bästa lopp gav seger i GöteborgsVarvet

0
11

Joyce Chepkiruis hårda start knäckte alla konkurrenter. Foto: Mikael Grip.

– Det känns bra. Jag vill hitta snabbheten på halvmaran innan jag springer mitt första maratonlopp, sa Joyce som var lycklig över sin insats.

– Mitt bästa lopp någonsin och vilken härlig atmosfär utmed banan. Publiken var enorm och hjälpte mig, sammanfattade den 23-åriga kenyanskan som satte högsta fart från start.

Ingen orkade följa hennes våldsamma öppning. Fem kilometer passerades på 15.59 och tio kilometer på 31.41.

– Jag ville börja tufft, det var min plan. Visst blev jag lite trött på slutet, men det var väntat, berättade Joyce och skrattade.

Förra hösten tog hon en meriterande femteplats på VM i halvmaraton i Kina.

– Det var också ett bra lopp. Om cirka ett år kommer jag nog att göra mitt första maratonlopp. Först vill jag bli ännu snabbare på halvmaran.

Joyce_2

Joyce Chepkirui hade siktet inställt på seger från start.

Förhandsfavoriten Adsede Bayissa, Etiopien, fick ge sig nästan direkt och var till slut över en minut efter segrarinnan på andraplats med 70.11.

För Sveriges hopp Isabellah Andersson blev det en åttondeplats med 74.16.

– Jag är jättenöjd. Med tanke på att jag precis börjat träna som vanligt efter skadan så kan jag inte vara annat än väldigt glad, sa Isabellah som tyckte att kroppen kändes som den ska efter målgången på Slottsskogsvallen.

Att inte ha någon smärta från det opererade knäet kanske var skönare än tiden.

– Det var inget träningspass, jag tog i och gjorde mitt bästa. Men jag är glad över att kroppen känns så pass bra som den gör nu. Jag är säker på att jag kommer att starta i Stockholm Marathon nästa lördag, lovade Isabellah Andersson.

Isabellah

Isabellah Andersson var lycklig över att kunna tävla igen efter sin skada och glad över att se Löpning För Allas fotograf.

Näst bästa svenska var Therese Nordström, Ullevi FK, som för första gången i livet sprang under 80 minuter på halvmaran med 79.43.

De främsta:

1) Joyce Chepkirui, Kenya, 69.04.

2) Adsede Bayissa, Etiopien, 70.11.

3) Pamela Lisoreng, Kenya, 71.37

8) Isabellah Andersson, Sverige, 74.16.

11) Therese Nordström, Sverige, 79.43

Fullständiga resultat GöteborgsVarvet 2011

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här