Hem Bloggarkiv Johanna JULEFRID OCH JULEMYS ÄR MINDFULNESS.

JULEFRID OCH JULEMYS ÄR MINDFULNESS.

0

När den vita snön ligger i drivor mot den röda fasen då trivs jag för det känns som hemma. När stjärnan lyser i fönstret och mörkret ruvar då trivs jag för det inger lugn. När jag bakar så trivs jag för det luktar gott. Nu tränar vi oss på att inte ha för många måsten och för många tider att passa . Bjuder på lite bilder från den vackra vintern i Luleå. Det nalkas jul i alla hjärtan och det är något speciellt över julen en jag önskar att jag inte behövde oroa mig för vad som kommer om 1 år utan lära mig att vara här och nu! Det är därför jag bromsar . Det är därför jag tar en paus från Facebook och en del av sociala media för att jag ska hitta tillbaka till det som var jag och känna det här lugnet igen.

Samtidigt drömmer jag om nya mål med löpningen för det finns så mycket som är positivt också och det vet ni som följt mig vilken säsong jag haft och hur bra jag mår av att få ha vinden mot kinden.  När jag väl får tillbaka självförtroendet igen och jag är på god väg. När jag kan skriva och när jag har lust att springa varierat, skriva om livet och att ge till andra då är jag på rätt väg, men först.

Jag! Här och nu! Det är inte lätt att låta tanken stanna utan att ila vidare när man så länge haft för mycket att stå i.  Jag mår bra av att ha det så men min kropp visar att jag måste ta det lite lugnare och framförallt att leta efter ett nytt jobb med nya människor som jag är tryggare med och med arbetstider som får Johanna att må som bäst med rutiner.

När blodrycket är högt måste jag inse att det varit för mycket och hitta återhämtning i en vardag som är ett flängande från än det ena, än det andra och kanske inte alltid rätt människor i livet som kan ge energi när den behövs. Det började med att Johan fick högt tryck och det var faktiskt tack vare han som jag började kontrollera mitt och såg att det låg alldeles för högt. Det är inte vanligt när man är vältränad, ung och äter bra utan det brukar komma hos andra människor men ett högt tryck kan vara genetiskt och om man har mycket stress i livet kan det klinga och stiga. Så är det kanske för mig men jag har känt det under en tid att jag går på högvarv och att jag sover dåligt, vaknar med oro och inte riktigt kan varva ner när jag kommer från jobbet sent på kvällen och det är naturligtvis inte bra! Men nu har vi tagit tag i detta och trycket har legat högt varje gång, ca 165/100 och det är för högt eftersom det ska vara ca 130/ 75 på en person som jag och där har jag legat ibland en inte nu tydligen.

För mig blir det givetvis mer oro eftersom jag vet att något är fel och det gör att min oro förstärks så därför tyckte läkaren att jag skulle få medicin tills dess att de fått sätta på mig en 24 h apparat som visar om jag har högt tryck även på natten.  Eftersom att min far har haft medicin för blodtrycket i många år, ja så länge jag kan minnas, samt min bror och min syster så finns det en ärftlig faktor och tyvärr är det inte mycket man kan göra då. Det hjälper ju liksom inte att säga till en person som jag att börja motionera och äta bättre. Men,   nu kan det bara bli bättre. Tack Johan för att du delade med dig av detta.

Löpning i skogen, löpning i vackra vinterLuleå och löpning med han som gör mig trygg. Löpning utan krav men ändå löpning som ett slags tillstånd av här och nu, släppa stress och andas luft med mitt 11åriga yrväder. Bara jag, här och nu. Ingen Facebook som stör och ingen telefon som plingar!

Tystnad. Lukten av nybakt bröd , skenet av ljus som brinner.

 

Här och nu! Mot nya mål.

ADIOS1

 

 

 

 

 

Jag är på väg.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X