Kalmar Malkars – Ny halvmara som utmanar

0
7

Isabellah Andersson kommer till start i nya halvmaran Kalmar Malkars. Arkivbild: Holgersson&Loftenius/Runpix

Varför blev det just 21 097,5 meter?

– Det finns ett behov från folk att springa en halvmara i den här delen av Sverige. Vi arrangerar alla möjliga sorters lopp och saknade en halvmara i palletten. Vi ville också ha ett datum som passar den vanlige motionären och kom fram till att lördagen den 29 juni var bästa datumet.

Vad står Malkars för?

– Det är ett träningscenter i Kalmar som är vår största sponsor. Malkars passar också in bra ihop med Kalmar eftersom det är en lek med bokstäver som blir Kalmars om man kastar om dem.

Män veteraner 364

Tävlingsledaren Calle Nilsson svarar på LFA:s frågor. Arkivbild: Holgersson&Loftenius/Runpix

Hur många deltagare siktar ni på första året?

– Vi har 400 anmälda nu och det är svårt att spekulera i hur många som efteranmäler sig till en halvmara. 400 är en väldigt bra siffra första året, skulle vi få 450-500 deltagare så är vi supernöjda.

Ni har bra prispengar till de främsta? (1:an 10 000 kr, 2:an 6 000, 3:an 4 000, 4:an 2 000 och 5:an 1 000 både dam och herr).

– Det är samma koncept som vi har i Kalmarmilen. Vi tror på att ett starkt elitfält även drar till sig den stora massan som vill springa i samma lopp som elitlöparna.

120929 lidingoloppet 102

Kan David Nilsson hålla övriga elitlöpare bakom sig på lördag? Arkivbild: Holgersson&Loftenius/Runpix

Vet du några toppnamn som kommer?

– Isabellah Andersson kommer, vilket känns riktigt bra premiäråret. Hon tar en paus på sitt träningsläger i Norge och kommer till Kalmar för att springa halvmaran. På herrsidan är Anders Kleist, David Nilsson och Andreas Åhwall anmälda. Sedan kan sådana duktiga löpare som Johan Larsson och Fredrik Uhrbom dyka upp och efteranmäla sig.

broarna006

Andreas Åhwall gör en intressant start i Kalmar Malkars. Arkivbild: Peter Holgersson/Runpix

Dyker det även upp några vassa utländska löpare?

– Isabellah har en manlig kenyansk löpare med sig som träningspartner. Jag vet inte om han kommer att köra loppet individuellt och göra sitt bästa eller om han kommer att agera farthållare åt Isabellah.

Vad är det för typ av bansträckning, flackt, varvbana?

– Det är en helt ny bansträckning. Själva banan är väldigt flack och går längs med vatten och i skuggiga partier om solen skulle skina. En behaglig bansträckning med goda chanser att göra bra tider. Det enda riktiga uppförsbacken kommer inte förrän det är 500 meter kvar.

Varför ska man enligt dig springa Kalmar Malkars?

– Det går att göra bra tider. En i mitt tycke närmast perfekt och naturfin bana. Vi tror och hoppas att det kommer att vara mycket publik utmed banan. Vi har en hel del fina utlottade priser som flygresa och restaurangbesök med mera. Alla får en T-shirt och medalj.

Stort lycka till!

– Tackar. Det ska bli spännande.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här