Hem Blogginlägg Emring & Järlmo Kan inte sluta le, årets Löplyx blev succé

Kan inte sluta le, årets Löplyx blev succé

1

Loplyx2015-3

Vilken helg det blev, årets Löplyx blev en succé precis som vi önskade, härliga deltagare, vackert väder, ljuvlig miljö, sprudlande skratt, goda middagar, inspirerande träningspass och nya vänner med ett gemensamt intresse; nämligen ett liv i rörelse med löpning om fokus.

Fem träningspass på två dagar stod på agendan, den första var morgonjogg följt av löpskolning och löpteknik. Nyckeln till lära tror vi går genom glädje.

I år hade vi även Hans Nilsson från AHN Kiropraktorerna med som pratade om de vanligaste skadorna hos oss löpare, hur symptomen kan komma smygande, vikten av att känna och lyssna på sin kropp, en mycket bra föreläsning där igenkänningsfaktorn var hög. För visst har alla haft en stukad fot, en irriterad benhinna eller ett ont knä.

Givetvis fanns det även möjlighet att uppdatera vintergarderoben med färgglada, användbara och praktiska plagg och även skor då Salming fanns på plats.

Tänk att kunna ha havet som en vacker bakgrundsbild under tiden man tränar, att vara på Falkenberg Strandbad var förstahands alternativet för oss då det i särklass är den bästa anläggningen inom denna kategori och miljön runt omkring går inte att slå, så när det var dags för styrkepass på stranden på lördagseftermiddag så var det en fröjd för ögat att se deltagarna kämpa på i sanden och med solen som letade sig igenom molnen.

Fotografering a’la Röda mattan

Detta moment gillar vi skarpt, att få med sig ett litet minne hem från oss och visst är det roligt att stå på en lång röd matta på en brygga? Vem har gjort det innan?

En liten lyxig påse innehållande hälsobollar från SPIS&DELI och iväg på spa med bubbel och total avkoppling. Hamam, isskrubb, ångbastu, relax framför en sprakande brasa, ja en riktigt skön eftermiddag, helt enkelt.

Trerättersmiddag, musikquiz och andra överraskningar väntade på deltagarna senare på kvällen, ja en av överraskningarna i kategorin ”spontant inslag” var garanterat när Camilla dansade uppvisningsbugg inför gästernas stora förtjusning, konsten att bjuda på sig själv vid rätt tidpunkt skapar en skön känsla, helt klart.

Söndagen kom och Falkenberg bjöd oss på en magisk morgon när vi i krispig och lite kylslagen luft tog en lätt joggingtur längst stranden, en stund att minnas, även en stund för eftertanke. Vilka tillfällen man bjuds på här i livet, gäller att ta till vara på dem.

Vi tog farväl av våra Löplyxare och det var med ett visst vemod, poff, så var det borta, på väg hem, kvar blev vi med den där goa känslan i kroppen att vi skapat en upplevelse för dem, en helg med inspiration, motivation, glädje, engagemang och gemenskap, de där byggstenarna som vi värderar högt.

Kika på denna film, visst blir man glad?

Känner du för att bli en del av detta gäng? Håll utkik för till våren kör vi igen!

 

Vill rikta ett stort tack till vår fotograf Josefine Bergqvist som dokumenterade denna helg.

/ Camilla & Johan

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X