Hem Våra hårdbevakade lopp 2016 Allt om Black River Run 2016 Känslosam vinst för Johnny Hällneby i Black River Run

Känslosam vinst för Johnny Hällneby i Black River Run

0

Johnny Hällneby var favoriten som hade gett upp, men kom tillbaka och vann Black River Runs 100 mileslopp.

tonaphoto-147
Johnny Hällneby i mål som vinnare i Black River Run 100 miles. Foto: Tony Oldenburg/www.tonaphoto.se

100 miles smaka på den. Tio varv på en 16,1 kilometer lång bana i skogen i Västerås, totalt 161 kilometer eller 16,1 mil om man så vill.

– Det handlar om att utforska gränserna för vad som är möjligt. Du får uppleva saker i kroppen som du aldrig får uppleva i vanliga lopp. Du utsätter dig för så mycket när du springer den här typen av ultralopp. Det handlar om magen, hjärta och själ samt att lära sig massor om sig själv som du inte visste innan, säger Johnny från Vallentuna i Stockholm.

Jonas Brantvall, UT Kolmården, inledde loppet starkt och var länge i ledning.

Att genomföra 100 miles innebär en varierad palett av känslor. Foto: Tony Oldenburg/www.tonaphoto.se

– Jag brukar försöka springa smart och ta det lugnt i början. Nu provade jag att starta betydligt snabbare, vilket gjorde att jag tog helt slut efter tre varv och gick in i väggen, berättar Johnny.

På det fjärde varvet började Johnny att gå och innan det femte varvet tog vid så hade vinnaren från 2013 gett upp tankarna på seger.

– Ja, jag tog ett längre break, duschade kallt och försökte få i mig energi. Sedan sprang och gick jag omväxlande i två varv. Min målsättning hade jag ändrat från att vinna till att ta mig i mål.

Som mest var Jonas Brantvall 58 minuter före Johnny.

Jonas Brantvall var länge i ledningen. Foto: Tony Oldenburg/www.tonaphoto.se

Krafterna kom successivt tillbaka och Johnny började plocka tid på täten.

– Jag fick ingen information om differensen förrän jag gav mig ut på sista varvet. Då var jag 13 minuter efter ledaren och jag förstod att jag hade betydligt högre hastighet än vad han gjorde. Ungefär halvvägs in på sista varvet sprang jag förbi Jonas som var duktigt sliten då.

Johnny Hällneby vann Black River Runs längsta distans med tiden 16.39.14. 16 timmar, 39 minuter och 14 sekunder. Målgång 02.39 natten mellan lördagen och söndagen.

Johnny Hällneby vrålar ut sin segerglädje efter sin andra seger i Black River Run. Foto: Tony Oldenburg/www.tonaphoto.se

Jonas Brantvall slutade tvåa, 11.25 minuter bakom vinnaren. Jonas Wängberg, Västerås LK, tog hand om tredjeplatsen med 17.15.53.

– Det är många känslor på en och samma gång vid en målgång och seger i ultralöpning. Det var riktigt häftigt. Jag har aldrig vunnit ett lopp på det här sättet, konstaterar Johnny som gjort 219 kilometer som bäst på ett 24-timmarslopp.

Alla känslor på en och samma gång. Foto: Tony Oldenburg/www.tonaphoto.se

Bland herrarna var det dessutom två löpare som lyckades fullfölja The Swedish 100 miles challenge och fick äran att bli ägare nummer 12 och 13 till den åtråvärda Finisher-västen som kräver att man fullföljer de fyra svenska 100 milesloppen inom 12 månader. Först i mål av dessa var Martin Scharp med en 5:e plats, ett tag senare kom broder Anders Scharp i mål och fick den 13:e västen.

En del av Johnnys konkurrenter höll på mellan 25-27 timmar innan de nådde mållinjen.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X