Klubblös motionär bästa svenska i GöteborgsVarvet

  0
  51

  Klubblösa Emma Nordling, från Stockholm, stod för en sensationellt bra insats när hon blev bästa svenska i GöteborgsVarvet på en total sjunde plats med tiden 1.17,37.

  Längst till höger syns dagens bästa svenska, Emma Nordling. Bredvid henne står Nora Falaki, Annelie Johansson, Mikaela Kemppi, Emilia Olin och Camilla Larson. Foto: Deca Text&Bild
  Längst till höger syns dagens bästa svenska, Emma Nordling. Bredvid henne står Nora Falaki, Annelie Johansson, Mikaela Kemppi, Emilia Olin och Camilla Larson. Foto: Deca Text&Bild

  – Jag är lika överraskad. Det var ingenting jag trodde på när jag vaknade i morse eller innan start, berättar Emma efter sitt starka lopp.

  Att det finns kapacitet att springa snabbt på långa distanser visade Emma i förra årets Stockholm Marathon när hon sprang på 2.51,06 och slutade på sjätteplats.

  – Några klubbar hörde av sig efter det. Men jag har inte riktigt nappat på det ännu. Efter det här får jag väl ta mig en ny funderare på vad jag vill göra.

  1.17,38 på de 21 097,5 meterna lär få klubbarna i Stockholmsområdet att lyfta på ögonbrynen. 1.17,38 hade varit den fjärde bästa tiden i den svenska årsstatistiken förra året. Emmas tid är också anmärkningsvärt bra och relativt sett värd mer eftersom många sprang sämre jämfört med sina personliga rekord på grund av värmen.

  – Förra året hade jag 1.22 här och lite bättre hade jag hoppats på. Men inte så här bra, säger en glädjestrålande 29-åring som till vardags arbetar som strategisk inköpare på Scania i Södertälje.

  Emma inledde med 18.21 på de första fem kilometerna, passerade tio kilometer på 36.19 (17.58 på den ”femman).

  – Kanske att det gick väl snabbt mellan fem och tio kilometer. Men det kändes bra hela loppet och då tänkte jag att det bara var att köra.

   

  20130601-Sthlm-Marathon-Emma1

  1.17,38 ger en snittid på 3.40 min/kilometer.

  Hur mycket tränar du i veckan?

  – Det blir fyra-fem gånger, antingen på morgonen eller efter jobbet på kvällen. För det mesta kör jag själv. Jag tränar för att må bra och för motionen.

  Hur ser du på resten av säsongen?

  – Har inte planerat något speciellt. Det enda jag vet är att jag ska springa Lidingöloppets tremil.

  Emma har alltså ingen tränare och ingen klubb och blev ändå bästa svenska i stora GöteborgsVarvet.

  Loppet vanns av Worknesh Degefa, Etiopien, med 1.10,12. De bästa svenskorna radade upp sig som sjua (Emma Nordling, 1.17,38), åtta (Nora Falaki, Malmö AI, 1.19,17), nia (Annelie Johansson, IK Ymer, 1.19,24) och tia (Mikaela Kemppi, Örebro AIK. 1.20,26).

  Text: Mikael Grip

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här