Laddad

0
2

I morgon är det äntligen dags för ett race som jag har haft fokus på sen slutet av augusti. 5 km stadslopp där jag för första gången ska komma under magiska 20 minuter. 

Tyvärr har jag nog tränat för hårt senaste 3 veckorna för jag har lite känningar i ena benhinnan (?). Och som att inte det är nog trampade jag snett i tisdags och det resulterade i öm vrist och ont i knät. Men det är värst på morgonen så bara jag får igång kroppen så känns det bättre.

Hur är formen då? Jo den är nog så bra den kan vara med dom förutsättningarna jag har. Förra lördagen sprang jag 10×400 med 1 minut ståvila och snittade 3.35 fart. Tycker att 4.00-fart borde gå att hålla i morgon. Bara jag inte gör det klassiska misstaget att öppna första km på 3.45. Ska göra mitt bästa att springa jämt hela vägen och trycka sista kilometern om det finns något kvar att ge. Och har jag bara en bra dag blir det sub20!

Men efter målgång hinner jag inte mer än att varva ner i 40 minuter innan jag ska starta 10 km. Men har jag känningar i knä eller benhinna står jag över det loppet. Fokus ligger på 5 km. Men om jag startar på 10 km så ska jag försöka springa under 43.50 som är mitt pers. Så det är väl bara att ställa in “autopiloten” på 4.20-fart och springa så länge det går :)

Salming
Jag kommer från cyklingen och där är det viktigt med stil :)

// Kalle Wickström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här