Långpass på långfredagen

Redaktören har ordet  

Långfredag. En passande dag för ett långpass kanskeSmile. Det har blivit extremt dåligt av den varan, ja det senaste året.

Ett långpass för mig är när en mil passeras. Körde en kombination av asfalt och terräng. Vid åtta kilometer gick det helt plötsligt lättare och jag kunde pressa mig under fem min/km och ta ifatt lite tid. I mål visade GPS:en 12,6 km på 64 minuter, vilket är ungefär fem minuter/km. Det känns gött, mer sån´t.

Att intervjua en världsstjärna i vilken sport det än må vara, ger alltid en extra anspänning. Men när ödmjuke ”Musse” ringer upp så blir det aldrig särskilt svårt. Vi har träffats några gånger och jag har intervjuat honom förut.

”Tjänare, det är ”Musse” hur är läget” ? säger han på sin karakteristiska göteborgska och samtalet är igång.

Jag vet många förstå-sig-påare som är tveksamma om ”Musse” kommer att lyckas i sin maratonsatsning. Jag tror att han kan göra det, bara han får vara hel och träna på. Om det sedan räcker till medaljer i VM och OS är en helt annan sak. Att han relativt snabbt blir bäst i Sverige är ställt utom allt tvivel, även om Adil Bouafif såg ruskigt stark ut på terräng-SM.

Kanske kan svensk maraton-löpning få en rejäl boost i år. ”Musse”, Adil och Lasse Johansson borde kunna ge oss tider ner mot 2.15 till att börja med. Det är dags nu.

Nu springer vi!

 Dela på Facebook