Hem Våra hårdbevakade lopp 2015 Allt om KK-Joggen 2015 Lätt seger för Abraham i KK-Joggen

Lätt seger för Abraham i KK-Joggen

0

Han bestämde sig innan starten av KK-Joggen. Utgångstempot var högt och redan efter några hundra meter var Abraham Adhanom i ledning. En ledning 38-åringen höll tryggt hela vägen in i mål.

DSC_386722
Abraham Adhanom sprang på tisdagskvällen sitt livs första KK-Jogg som han vann utan några större bekymmer. Foto: Mikael Grip

– Jag är nöjd. Det var ett bra lopp. Jag känner lite av smärta i ett baklår, men det går ändå bra att springa. Jag körde max ikväll, sa Abraham i väntan på prisutdelningen i det sköna sommarvädret i Katrineholm.
Abrahams segertid på de 10 549 meterna blev 31.53.
– Banan var inte helt enkel. Det fanns en del backar och en hel del kurvor.
Abraham satsar i helgens SM-tävlingar på bana i Söderhamn att springa både 5 000 meter och 10 000 meter. Efter det blir det Atea Norrköpings Stadslopp för den sympatiske eritreanen som sedan några år tillbaka bor och tränar i Eskilstuna.

Abraham på lätta, lätta ben i Katrineholm. Foto: Mikael Grip

Landsmannen Nassir Dawud är på väg tillbaka efter skadebekymmer och öppnade loppet starkt, men tröttnade något på slutet. Det tog marockanen Abida Ezzamzami tillvara på och passerade på slutet fram till en andra plats med 32.39.
– Det kändes bra. Men min bästa distans är 3 000 meter på bana där jag gjort åtta minuter blankt. Jag vill springa fler lopp så fort det går. Men jag tror inte det blir något innan Atea Norrköpings Stadslopp 15 augusti, berättade Abida.

Marockanskt på andra plats genom Abida Ezzamzami. Bakom skymtar trean Nassir Dawud. Foto: Mikael Grip

Dawud noterade 32.39 som trea. På fjärde plats hittar vi bästa hemmalöpare genom Patrik Sällstedt, Enhörna IF, boendes strax utanför Katrineholm.
Patrik missat inte gärna KK-Joggen.
– Nu har jag varit skadad sedan mars så det är ett smärre under att jag kunde springa här ikväll. Målet var att ta mig under 33.40 och det klarade jag så det känns bra, sa Patrik som grinade illa på upploppet när mjölksyran slog till med full kraft.
Patrik klockades för 33.38.

Patrik Sällstedt fick jobba hårt för att klara en tid under 33.40, vilket han gjorde med två sekunders marginal. Foto: Mikael Grip

Femma slutade Oskar Danielson, GoIF Tjalve, med 34.04.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X