Hem Aktuellt Lidingöutmaningen

Lidingöutmaningen

1

Tidigare i år har ni som läser magasin Spring träffat Erik Aschan, killen som sprungit alla maratonmajors under 3 timmar. Att han drivs av utmaningar, det förstår vi… om mindre än två veckor är det dags för nästa..

På bilden ser vi fem av de nio, Joakim Hägglund, Erik Aschan, Mattias Jonsson, Niklas Henningsson och Uffe Petersen. Naturligtvis alla Springläsare :)

Vad händer och varför?

Det var hösten 2017 som vi kom på den galna idén; borde det inte vara fullt möjligt att ta dubbla silvermedaljer på Lidingöloppet. Alltså springa 15km på förmiddagen under 1:07 för att sen vila två timmar och klippa 30km under 2:15. Det finns rimligtvis bara ett sätt att ta reda på det. Under hösten, vintern, våren och sommaren har vi tränat på i kuperad terräng, sprungit massor med lopp och nu när det börjar närma sig försöker vi köra så många pass som möjligt tillsammans.

Häftigt, vem är ni?

Vi är ett gäng hyfsat seriösa löpare, närmar bestämt nio stycken – alla med sina egenheter:

Mattias Jonsson – Ensamvargen, speedkulan från Bro. Ingen vet om han springer på riktigt, men så fort det drar ihop sig till tävling sopar han banan med oss andra.

Jocke Hägglund – Nightcrawler, den elassisterade Värmdöpojken som kör många av sina pass när vi andra har gått och lagt oss.

Johan Segerström – Sociallöparen, Ursviks gladaste som aldrig har behövt fundera på andningen eftersom han pratar sig igenom alla pass.

Uffe Petersen – Den otrogne. När löparna vilar sticker Uffe till hinderbanan. En OCR-konnessör i världsklass. Liksom Jesus blöder han ofta ur händerna.

Niklas Henningsson – Allvaret, vi har försökt och försökt, men Järvastadens klippa vägrar regelmässigt le på sina inlägg på sociala medier. Efter vinsten i SMIR anade vi dock en antydan. Var det starkölen månne?

Erik Aschan – Gammal är äldst, kämpar för att hålla sig evigt ung. Brommas diesellok umgås därför med yngre löpare och springer vissa pass iförd Shrek-öron.

Axel Lönnqvist – Alibit, den enda av oss som har ett CV som backar upp satsningen. Bidrar med ovärderlig indata från marathongruppen.

Fredrik Grimborg – Periodaren, inför fruns barnafödande klämde Fredrik in ett inofficiellt Europarekord i flest antal tävlingar på kortast tid. Vi andra hejade på.

Johan Hedberg – Spurtaren, efter att ha tagit lika många högskolepoäng som de andra tillsammans har arbetslivet stulit värdefull träningstid. Nu är han dock tillbaka med besked och kommer med all sannolikhet skratta sig igenom dubbeln.

Andreas Mathson – En springande paparazzi som gärna tar alla tillfällen i akt att sprida lite rörelseglädje.

 

Vi får se nästa helg hur många av de nio som klarar det, en rapport är utlovad, kanske kan ni läsa den u magasin Spring? Spring önskar alla Lidingölöpare lycka till…

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X