Linnea lämnade skogen och var snabbast i Vår Ruset

  0
  12

  Linnea Gustafsson lämnade skogen och visade snabbhet på asfalt och en del gräs när hon var först i mål i Vår Ruset i Norrköping. Alla foto: Mikael Grip

  Motionsfesten med 18 lopp över hela Sverige landade på måndagen i Norrköping. Huvuddelen av deltagarna är förstås motionärer som tävlar mot sig själva, eller bara vill ha en skön stund med kompisarna. Men för några är det allvar och tävling från start till mål.

  Cecilia Kleist, utmanade till en början.

  – Jag väntade på att hon skulle komma upp och dra, men vid 2,5 kilometer kände jag att jag fick en lucka. Sedan var det bara att köra på in i mål, berättade Linnea Gustafsson som var riktigt nöjd med vinnartiden 16.43.

  IMG_3347_copy

  Kommer ni nu tjejer? Linnea Gustafsson kunde lugnt konstatera att tvåan Cecilia Kleist och Linnea Lidström var en bit efter.

  – Innan loppet räknade jag med en tid mellan 17.20-17.30, så det här var positivt.

  25-åringen från Gotland, bor och tränar i Norrköping men tävlar för OK Hällen (Nyköping) när det gäller orientering. Det är med karta och kompass hon nått sina största framgångar.

  Vid VM i Ungern 2009 blev det silver på sprintdistansen. Sedan dess har karriären gått lite krokigt.

  – Det har varit en hel del skador, bland annat några överbelastningsskador. Jag har tvingats köra en hel del alternativ träning, men från julhelgen och framåt har det fungerat rätt bra.

  Säsongens stora mål är att ta tillbaka landslagsplatsen och kvalificera sig för VM i Frankrike i augusti.

  – Det är en ganska lång väg dit via olika observationstävlingar, men helt klart satsar jag hårt för att nå ett VM till, förklarade en glad segrarinna som för några år sedan vann Vår Ruset på Gotland.

  IMG_3365_copy

  Linnea Gustafsson.

  Nu koras det officiellt ingen vinnare i Vår Ruset, men de som springer i mål under 18 minuter på fem kilometer på damsidan är ändå värda att uppmärksammas. Tvåan, trean och fyran var också från skogens värld. Cecilia Kleist, Linnea Lidström och Veronica Lundh är alla orienterare liksom Linnea Gustafsson.

  Först på femteplats hittar vi en ”vanlig” friidrottare i form av 14-åriga talangen Julia Ringdahl.

  – Strax över 18 minuter, det är jag nöjd med, sa Julia som friidrottat 1,5 år och satsar på distanser från 600 meter upp till 1 500 meter.

  IMG_3362_copy

  14-åriga Julia Ringdahl, från arrangörsklubben GoIF Tjalve, sprang snabbt i Vår Ruset.

  Jennie Sjödén tränar löpning tre-fyra gånger i veckan, helst långdistans.

  – 19.33. Det var andra gången jag sprang den här banan. Nu gick jag inte ut lika tufft som förra året och fick en bättre tid. Jag orkade helt enkelt mer, sa Jennie och skrattade.

  IMG_3391_copy

  Jennie Sjödén var nöjd med sin prestation.

  Linda Lindell och Johanna Arhall hade liksom alla tjejer på Medley fått ledigt för att springa Vår Ruset som hade start-och mål på badhusets område.

  – Ett kul sätt att umgås, tyckte Linda och Johanna medan de pustade ut i kvällssolen.

  IMG_3394_copy

  Linda Lindell och Johanna Arhall hade fått ledigt för att springa Vår Ruset.

  En och annan filt breddes ut i gröngräset för den välmatade picknickkorgen. Sofie Andersson, Martina Bäck, Nadine Schleiff, Frida Herrgård, Sara Broms och Sofia Holmquist trivdes med varandra och det gemensamma uppdraget.

  – Lite tävling blev det nog, berättade Martina som var först i mål i kompisgänget.

  IMG_3459_copy

  Kompisgäng med spring i benen.

  Fräckaste målningarna hade gänget från Aktivgruppen AB. Belinda Bernfort, Linn Wall, Clara Hartmann, Anna Ericson och Tina Valdés var snälla tigrar som sprang bra på Norrköpings gator.

  – Det här gör vi på skoj och för att lära känna varandra lite bättre, sa en av tigrarna.

  IMG_3485_copy

  Tigers on the run.

  Självklart fanns det en finsk flagga i vimlet. Söndagens VM-guld i ishockey satt fint för vissa

  – Klart man ska fira, men jag gör det inte för att provocera, sa Kaisa Mäntyniemi som hade med sig arbetskamraterna Marie Schwerger och Anita Bodin på Norrköpings gator.

  IMG_3185_copy

  Kaisa Mäntyniemi.

  Vår Ruset i Norrköping, och den lokala arrangören GoIF Tjalve, lyckades i år stoppa och vända den negativa deltagartrenden. 6 700 anmälda deltagare är 500 fler än förra året.

  Växlande sol och 15 grader varmt var förutsättningarna den här gången. Totalt siktar Vår Ruset på att nå 140 000 deltagare i de 18 loppen.

   IMG_3202_copy

  IMG_3213_copy

  IMG_3230_copy

  IMG_3232_copy

  IMG_3258_copy

  IMG_3268_copy

  IMG_3271_copy

  IMG_3369_copy

  IMG_3378_copy

  IMG_3400_copy

  IMG_3413_copy

   

   

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här