Lisa McRae på väg mot nya löpartider

Allt om Söder Runt 2014  

Efter att ha fött sitt andra barn för fyra månader sedan är Lisa McRae sugen på bättre löpartider igen. På lördagskvällen vann hon Söder Runt i Stockholm.

Söder Runt 13

Lisa McRae vill springa fort igen. Foto: Mikael Grip

– Nja, vi får se. Men jag har alltid sagt att jag vill göra under 33 minuter på 10 000 meter innan jag slutar så vi får väl se, sa Lisa lite klurigt efter segern i Söder Runt med 37.53.

Lisa McRae hette förut Blommé i efternamn och nådde många framgångar inom långlöpning. Bland annat har hon tagit mängder med medaljer på terräng-SM och vunnit Tjejmilen samt sprungit i landslaget. Sin bästa tid på tio kilometer landsvägslopp gjorde Lisa i Sheffield 2009 med 33.20.

– Jag är 36 år nu och det är en del som har börjat med löpning och blivit jättebra efter att de fyllt 40 år så på så sätt känner jag att jag har mer att ge.

Tillsammans med Rubin Mc Rae fick Lisa sonen Anton för fyra månader sedan, i familjen finns också sonen Elliot.

– När jag var som bäst tränade jag 12-15 mil i veckan. Nu blir det 3-4 mil. Det är en stor skillnad, sa Lisa och skrattade.

Söder Runt 14

Helena Wallin slutade tvåa i Söder Runt. Foto: Mikael Grip

Tvåa i Söder Runt slutade Helena Wallin, från början från Ludvika men boendes i Stockholm sedan tio år tillbaka, med 38.26 på den flacka banan.

– En trevlig och bra bana, men lite mycket vind. Jag ville springa ett lopp innan Midnattsloppet i augusti så det här passade bra, sa Helena efter prisutdelningen.

Topp-fem, damer. Söder Runt 10 km:

1) Lisa McRae, Urban Tribes, 37.49

2) Helena Wallin, klubblös, 38.26

3) Susanne Nörgaard, klubblös, 39.08

4) Ellinor Lindström, klubblös, 39.09

5) Ellinor Sallander, IF Linnéa, 39.51

 Dela på Facebook