Hem Blogginlägg Emring & Järlmo Löpanalys, spännande är bara förnamnet

Löpanalys, spännande är bara förnamnet

0

Salming RunLAB 6

Vi träffar Peter Fröberg på Salmings RunLAB™ i Göteborg, på dagens agenda står löpanalys, lite skräckblandad förtjusning, visst vill man få ut maximalt av sin kropp och sin löpning, springa fortare med mindre ansträngning? men att bli analyserad in i minsta detalj känns lite läskigt.

”Hej Johan och Camilla, är det ni som skall köra analyserna” från spiraltrappan kommer den nyblivna medaljören Sara Holmgren som jobbar på Salming. Med Peters varma bemötande och Saras närvaro så släppte nervositeten och fokuset ändrades till att vi med intressant blick såg alla små markörer som förbereddes och skulle fästas på kroppen, 35 stycken för att vara exakt.

När alla markörerna var fastsatta så blev det uppvärmning på löpbandet, framför löpbandet så fanns en stor TV-skärm där man såg sig själv springa, dock i form av ett skelett, det var markörerna som projicerade denna bild, rätt så häftigt att ens rörelseschema kunde visualiseras i realtid. Imponerande.

Vi sprang i olika hastigheter, allt från 6 min/km – 4.20 min/km, alla löprörelser registrerades i deras kamerasystem, Motion capture system. Totalt sett så tog löpdelen cirka 10 minuter att genomföra.

Därefter skapas diagram och tabeller med värdefull information för att förbättra individen. Peter gick igenom resultaten, utvärderade dessa och gav tips och råd för hur vi kunde utveckla vårt löpsteg ännu mer.

Upp på löpbandet igen och öva, Camilla skulle bland annat tänka på sin armföring och att öka frekvensen på armarna så hänger benen med och farten ökar automatiskt. En liten sak att skruva på som redan efter några minuter på löpbandet kändes som ett vinnande koncept.

Johan skulle tänka på frånskjutet och höftens rörelse, även han fick tips redan på löpbandet. Peter var mycket pedagogisk och förklarade på ett sätt så man förstod hela vägen och inte bara att det behövdes en korrigering.

Några dagar efter genomförd löpanalys har vi fått rapporter innehållande träningsprogram för att öka din muskelstyrka i de specifika områden som vi skulle förbättra samt tips på koordinationsövningar som hjälper oss att utveckla löptekniken ännu mer.

Vi är så taggade att ta itu med detta så ni anar inte, helt klart en inspirerande och välinvesterad timme. Nu skall vi nöta och gnugga in rätt teknik som passar just oss som individer och så planerar vi in en uppföljning för att se hur vi svarat på träningen, då läggs våra tabeller och diagram på varandra för att se förändringen. Spännande är bara förnamnet.

Låter detta intressant?

Mer att läsa kring analyserna och dess priser finns på Salmings webbplats–>

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X