vill visa mitt hjärta

1
6
markus under ett gött em pass i Åre
markus under ett gött em pass i Åre

Jag flyger igen

Förut reflekterade jag inte så mycket över löpningen jag bara sprang så mycket som benen höll. Jag sprang med blodsmak i munen och med syra i benen. Jag sprang fast jag inte behövde, jag sprang fast jag var sjuk och trött och jag sprang när jag borde varit med polare eller lagt energi på skola, för löpning var lika naturligt och viktigt för mig som att fira julafton för en annan.
Jag behöver den tiden där bara jag och tystnaden i naturen finns, då mina sinnen är som skarpast och bara nuet existerar. Med löpning är jag fri och gör något så naturligt och äkta som löpning är för mig.

Jag har länge förundrat mig över folk som tror dom kan köpa sig till denna känsla och jag tror att det är få som verkligen upplever löpningens obegränslighet som är fri och stor som universum.
Vill du springa och klara en mil behöver du inte fråga mig om hjälp men vill du uppleva löpning så är du hjärtligt välkommen att följa med mig på äventyret.

Folk köper råd kring hur dom ska känna sig sköna med att springa och tittar sig ofta blinda på rörelsemönstret och övningarna, jag kan visa hur du kan springa men det viktigaste jag helst av allt vill visa är mitt hjärta när jag springer så att ni ska förstå vad det egentligen handlar om att vara en löpare som jag.
Idag träffade jag en man som flyttat till Åre bara för att få springa i bergen under sommaren och han sa att det finns ingen som kan träna dig bara DU kan träna dig själv, för ingen vet vad du känner och mår. Du måste själv känna din kropp genom att hitta balans. Du bygger inte en hel atlet på träningen du bygger glöden och kraften alla timmar runtomkring.

Jag sprang sjuk ibland och ja gorde det för jag kunde inte tänka mig en dag utan att få springa. Jag sprang ofint och jag slet mig egenom tungatunga pass.
Idag vill jag att varje dag jag kan springa ska vara unik för jag vet inte längre om jag alltid kommer kunna springa. Jag vill prova allt man kan springa och är inte obekväm med att prova nya distanser, underlag, banor. Idag springer jag fint och jag flyger nu och har slutat kötta.

Tidiga mornar när solen redan värmer och jag får springa upp på fjället och inte har nån press eller stress är de bästa dagarna i mitt liv.

detta är en hyllning till löpning //rastarunner

1 KOMMENTAR

  1. fint, de dagar jag inte kunnat springa är jag tacksam över alla de dagar då jag faktiskt kan! virtuell high five från en till Årelöpare! /traningsgladje.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här