"Löpning gör mig genuint lycklig och hög på livet"

0
9

hälsoloppet 2014
I stafettbloggen kommer ni de närmsta 5 veckorna få följa Titti Svensson.
Stafettbloggen går vidare och denna vecka lämnar Kalle över bloggen till Titti, kommunikationsstrateg som jagar sekunderna på sub45 och springer för att bli hög på livet. Spring ställde några korta frågor för att ta reda vem Titti är som löpare och vad man kan förväntas läsa om i bloggen.
Hej Titti, berätta lite kort vem du är?
– Jag är 36 år och bor med man, två söner och en hund (Bulten) i ett hus söder om Stockholm. Jag började springa efter att jag fått mitt första barn för tio år sedan.
Varför springer du?
– Löpning gör mig genuint lycklig och hög på livet! Det spelar egentligen ingen roll hur man mår innan en löprunda, det känns ändå alltid lite bättre efteråt.
Vad kan man förväntas läsa om på din blogg?
– Reflektioner kring löpning och mina med- och motgångar i löparskor. Min satsning mot 3.30 på marathon (och de där irriterande sekunderna ner till sub 45…). Mitt pussel för att hinna springa 6 pass i veckan och ändå ha tid för barn, man, jobb, hund, hus och vänner men även hur jag kan använda min löpning i karriären.
Du jagar sekunderna för att nå sub 45 och 3.30 på maran. Hur ska du nå dit?
– Just nu tränar jag med TSM 3.30-grupp och följer Anders Szalkais schema inför Stockholm marathon 2015. Förhoppningsvis kommer det även göra mig några sekunder snabbare på milen.
Bästa löparminnet?
– När jag och en nära vän stack ut på en runda sent en solig vårkväll i Göteborg. Det var helt oplanerat och utan mål, men fantastiskt härligt att springa genom stan.
Sämsta löparminnet? 
– Kanske Stockholm halvmarathon 2013. Jag gick ut alldeles för hårt, hade en dålig dag och varenda steg var jobbigt. Jag bröt vid 12 km och var väldigt besviken på mig själv efteråt.
Beskriv en normal träningsvecka.
– Tränar 5-6 dagar i veckan, i stort sett uteslutande löpning. Brukar vanligtvis bli en blandning av två kvalitetspass, ett långpass och resten vanlig distans. Alternativträning är ett ständigt dålig samvete…
Vem skulle du vilja läsa om på staffetbloggen i framtiden?
– Vore kul om Tove Langseth kunde gästspela, har abstinens efter hennes inspirerande blogg.
Vilka målsättningar har du för framtiden?
– Just nu är målen sub 45 på milen och sub 3.30 på marathon. Jag har inte bråttom, utan försöker ha tålamod. Men förhoppningsvis kan jag bli ännu snabbare på sikt. För övrigt är målet att fortsätta springa och träna så länge det bara går.
Titti Svensson

Snabba fakta om bloggaren

Namn: Titti Svensson
Född: 1978
Bor: Tyresö
Arbetar: Kommunikationsstrateg
Favoritrunda: Längs havet mellan Helsingborg och Viken

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här