Löpning, käk och party i Grabbhalvan

0
7

Sotare som håller ihop. Rasmus Thollander, Bengt Karlsson och Linus Axelsson kutade Grabbhalvan med hjälp av en stege. Foto: Mikael Grip

– Riktigt kul upplägg. Jag springer bara för att det är skoj. Att ha ett sådant här partytält, grilla lite käk och snacka om våra prestationer är nästan bättre än själva loppet, tyckte Niklas Moll, från Luftfartsverket som tillsammans med Sjöfartsverket hade gjort gemensam sak i Grabbhalvan och hade sammanlagt 20 grabbar till start.

DSC 9444

Niklas Moll gillade samvaron och korven efter loppet. Foto: Mikael Grip

Även om Grabbhalvan bara är på skoj så finns tävlingsinstinkten där.

– Jo, det är viktigt att vara bäst på jobbet. Det kan man leva på ett bra tag, berättade Anders Svensson som kallade sig skateboardåkaren.

Varför är något oklart? Förmodligen för att han har åkt en del bräda i sina dagar.

DSC 9425

Skateboardåkaren Anders Svensson. Foto: Mikael Grip

Mest bråttom i de två verken hade Jonatan Francén som gjorde sin första Grabbhalva.

– Ett bra arrangemang. Lite ovanligt att springa in i en arena på slutet, men jag tycker att det fungerade bra, sammanfattade Jonatan som sprang i mål med tiden 19.33 som räckte till en 73:e plats.

– Målsättningen var att springa under 20 minuter så det är jag nöjd med, sa Jonatan som orienterar i Tjällmo/Godegård OK.

Bengt Karlsson, sotare till yrket, hade med sig jobbarkompisarna Rasmus Thollander och Linus Axelsson samt en något otymplig stege.

DSC 9347

Bengt Karlsson har avverkat många grabbhalvor som sotare. Foto: Mikael Grip

– Perfekt att ha med sig på löprundan skulle jag vilja säga. Den gjorde att vi höll ihop laget hela vägen, sa Bengt som sprungit Grabbhalvan i arbetskläder och med stege 17-18 gånger.

– Det har blivit som en grej som bara ska göras, förklarade Bengt.

DSC 9253

DSC 9324

Först regn och lite småkallt och sedan in i gemenskapen och värmen i Stadium Arena. Foto: Mikael Grip

Stilarna och klädslarna var som vanligt av högst skiftande karaktär när Grabbhalvan för andra året i rad avgjordes i regnväder.

Tur då att målgången var inomhus i läckra Stadium Arena.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här