Loppet som lyfter Skärholmen vill växa vidare

0
37

Napoleon Solomon flyger fram genom Skärholmens centrum. Arkivbild: Mikael Grip

För det första hur går det med den egna träningen?
– Efter några månaders strul med hälsenorna är nu igång hyfsat faktiskt. Lars Södergård har utmanat mig på 800 meter så ett av säsongens mål är att slå honom. Länge sedan jag sprang på bana så det ska bli intressant att se hur utgången blir. Till hösten planerar jag att springa ett maraton med mål att putsa några minuter på mitt personbästa 2.48 från i höstas.

Hur arbetar ni med Skärholmsloppet för att öka deltagarantalet?
– Vi arbetar mycket lokalt med direktmarknadsföringen via områdets skolor för att få så många barn som möjligt att delta på Lilla Skärholmsloppet som går samma dag. När det gäller vuxna vill vi både få fler från förorten att upptäcka löpning och motion samt att få fler löpare utifrån som besöker Skärholmen. För att öka kännedomen arbetar vi med annonsering både online och i tryck och är på plats på andra motionslopp för att informera om loppet. Den bästa marknadsföringen är dock de löpare som sprungit tidigare och varit nöjda med arrangemanget och på så sätt blir ambassadörer.

DSC 8557
Nöjda ungdomar efter loppet. Arkivbild: Mikael Grip

Hur många deltagare siktar ni på i år?
– Vi siktar på totalt minst 2 500 anmälda.

Ni satsar också mycket på kringarrangemangen?
– Ja, och precis som tidigare kommer vi ha tunga artistuppträdanden i samband med loppet. Av de artister som redan är klara märks särskilt albumaktuella rapduon Ison&Fille som kommer att göra ett showcase med både gamla klassiker och nytt material. Förutom artistuppträdanden och DJ:s kommer det finns ansiktsmålning, smurfjumpa och andra aktiviteter riktade till barn under hela dagen.

Några nyheter i år?
– I år kommer vi även lägga till ett knattelopp för de allra yngsta (0-6 år) med en kortare bansträckning genom SKHLM-köpcentrum. Vi har också en spännande kampanj som heter Spring och Rösta med anledning av valet till EU-parlamentet. Kampanjen består av en rad aktiviteter under våren och avslutas med en möjlighet och en uppmananing att förtidsrösta i samband med Skärholmsloppet 17 maj. Syftet är att uppmärksamma vikten av att rösta och bidra till höjt valdeltagande i förorten.

DSC 8687

Kommer det några elitlöpare?
– Napoleon Solomon, Daniel Lundgren och Charlotte Karlsson är några av de elitlöpare som aviserat att de ska springa. Eventuellt får vi även några utländska elitlöpare till start.

Hur coolt är det att springa genom ett fullsmockat köpcentrum mitt i lördagshandeln?
– Det är ett otroligt uppskattat inslag i loppet och för att höja stämningen ett snäpp till så har vi också en DJ och en dedikerad speaker inne i centrumet. Passagen genom SKHLM-köpcentrum kommer efter precis 2 km vilket är ett perfekt skede i loppet att få en extra energiboost.

DSC 8370

Det är tredje året ni kör nu? Är ni nöjda med utvecklingen av arrangemanget?
– Vi är väldigt nöjda. Responsen från både deltagare, samarbetspartners och publik har varit fantastisk. Lokaltidningen Södra Sidan har skrivit om Skärholmsloppet som det största som hänt Skärholmen vilket känns som ett otroligt gott betyg.

Stort lycka till den 17 maj!
– Tackar.

Till Skärholmsloppets hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här