Hem Blogginlägg BG Många kommentarer från läsarna efter premiärnumret

Många kommentarer från läsarna efter premiärnumret

2

Första dagarna med Spring på marknaden är snart avklarad. Har varit en omtumlande vecka med sms, mms, mail, instagram, FB meddelande, etc – för två år sedan var jag killen som vägrade FB. Vad har hänt? Över 100 meddelande i någon form denna veckan – galet. Dagarna handlar om att kommunicera med läsare, annonsörer, journalister, medarbetare – på kvällarna får man jobba. Tufft men det ger energi, har en svacka när det gäller löpningen så bra att ha annat att lägga sin energi på.

Vad är då slutsatsen av premiärnumret efter dessa dagar? Det är kort tid och den viktigaste slutsatsen kommer jag kunna dra när jag ser försäljningssiffrorna i butik och hur prenumerationsstocken utvecklas. Det säger mycket…

Men de över 100 som har hört av sig på något sätt ger oss tummen upp. Ingen har faktiskt varit negativ, otroligt häftigt. Det finns områden som man har synpunkter om, gäller främst layout – men alla avslutar med hejarop. Att 2014 ta sig tid att ge feedback är bara det väldigt generöst, det visar att ni brinner lika mycket för detta som vi gör. Vi ska tillsammans skapa en produkt som utvecklar svensk löpning, inspirerar, motiverar och leder till bättre resultat.

Stort tack alla!

Ett lite axplock av texter nedan, jag gillar egentligen inte när man jämför oss med andra – vi gör vår grej mot vår målgrupp, andra gör sin grej mot sin målgrupp – inget är egentligen fel. Många har jämfört och jag vill inte klippa i texterna, men vill säkra upp att det finns verkligen utrymme för fler som arbetar med löpning och jag ser positivt på att det finns fler tidningar:

Denna kom nu medan jag skrev, rubriken – ”bra startskott”

Hej BG.. Vill bara säga två saker. Dels att jag blev glad över greppet att tidningen vill coacha några löpare som vill utvecklas. Bra drag. Jag nappade givetvis direkt. Och en stor anledning till det är just det du skriver i din inledning i premiärnumret, nämligen det med att ha mål som löpare. Och då inte bara mål som ung och lovande, utan även ’trots stigande ålder, fortsätta prestera på viss nivå’. Mycket bra sagt, då detta ofta försvinner, i övriga löpartidningar, bland alla hög presterande yngre.

Sen vill oxå gratulera er allihop till ett fantastiskt bra första nummer!! Tidningen känns nära oss löpare, ämnena är relevanta, intressanta och på en perfekt nivå, för alla känns det som. Stort grattis och jag ser verkligen fram emot nästa nummer.

Många har mailat mig för de vill gå med i klubben, passat på att kommentera tidningen:

PS. 
Fick en boost av reportaget från 43 till 35 på milen, själv jagar jag 45 (46,59 på sm-milen). Tanken är barriären ryker på 10km landsväg i Ystad till våren.
 Ångrar inte för en sekund att jag bytte ut Runners mot SPRING.

En annan:

Allt gott och tack för en lysande tidning. Sitter med hälsporre och knätjafs och har inte sprungit på en månad, men är sjukt taggad på att komma igång igen. Och att läsa spring gör sannerligen inte suget mindre :)

Detta kom som sms:

Läste din fina tidning, fick grym inspiration.
Tidigare hade jag som bäst 52.03 på milen. Idag knäckte jag mitt mål på 50 min och landade på 48.59.
Det är bra för en gammal målvakt med astma.
Nästa mål är 45 min innan jul.
Tack för att du är en god träningsmotivator.

Ett mail:

Mycket fin produkt, tryck och grafiskt, kvalité, en tidskrift att ha i handen.
Svenska bilder och innehåll, det gillas. Inte en massa anonyma bilder på ”någon”. Innehåll som lockar tror jag, i alla fall mig.
Reportage om personer vi lättare tar till oss av. De finns runt oss på tävlingarna vi besöker.
Tidningen känns svensk!

Ett annat mail från en kille som tävlar i M70:

Jag har de senaste åren läst svenska, amerikanska, tyska och holländska löpartidningar, och vad som har stört mig är den nästan totala fixeringen på Maraton. Inget fel i sig på maraton, men för de flesta av oss är det för mycket. I din tidning är innehållet betydligt bredare och därmed också intressantare. Fortsätt med det, fast gärna lite mer för oss motionärer som har långt till eliten.
 
Som nyinflyttad Kalmarbo gillade jag skarpt reportagen om Kalmar och Calle Nilsson. En riktig eldsjäl!

Ett mail till:

Hoppas förresten att det går bra med försäljningen av tidningen. Jag ger den högsta betyg. Läste slut tidningen igår kväll. Det har tagit betydligt längre tid att läsa den än både Runner World och Aktiv Träning. I de båda hoppade jag över flertalet artiklar helt och hållet. Spring läste jag från pärm till pärm. Till och med annonserna kändes relevanta att läsa. Någon form av kalender för lopp den närmsta månaden/månaderna skulle kunna vara av intresse som ett tillägg.

Ett mail som värmde på många sätt, killen som blev tvåa på HBG Marthon:

Jag tecknade mig för en prenumeration av Spring för ett par veckor sedan men fick det första numret i handen redan i samband med Helsingborg Marathon i helgen. Sträckläste tidningen på flyget hem till Uppsala och måste säga att jag är imponerad av både kvalitén och innehållet. Bra läsvärda artiklar för oss löpare som siktar att komma lite längre än att bara komma igång med löpningen. När jag dessutom hittade min klubbkamrat Anders Herrmann som krönikör i slutet av tidningen så var det verkligen pricken över i. Jag hoppas och tror att följande nummer når samma höjd! På distans har jag även följt utvecklingen av IS Göta sedan du tog över ordförandeposten och även här måste jag ge dig en stor eloge. IS Götas tillväxt, både kvantitativt och kvalitativt är imponerande. Keep up the good work!

På vår FB sida har en del gett kommentarer som alla kan läsa, en har gjort ett 24 timmars reportage som vi lagt ut och en av mina förebilder Gunnar Durén han firade sin 51 års dag i fåtöljen med Spring.

Till vänster: Gunnar Dúren firar sin 51-årsdag. Till höger: Vår krönikör Anders Herrmann kör ett hårt träningspass. Nederst: Läsarkommentar på Facebook

Stort tack alla – i fredags hade vi dessutom en fokusgrupp med löpare som tyckte till. Många har undrat, ”hur ska ni kunna fortsätta så här, det kan inte bli bättre och mer läsning”. Vår ambition är att ribban nu är lagd – vi ska fortsätta leverera läsning och vi ska även lyssna på alla er och justera så blir än bättre. Fortsätt följ vår resa, teckna en prenumeration på springlfa.se

Springhälsningar/BGN

Föregående artikelUpplev Helsingborgs Marathon genom GoPro
Nästa artikel”Puman” snabbaste svensk i Lidingöloppet
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

2 KOMMENTARER

  1. Underbar läsning. Jag brukar ta med mig tidningen till jobbet på F&S för att locka motionärerna att läsa den, vilket de också gör. Hoppas verkligen på att fler upptäcker tidningen!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X