Männens lopp när Isabellah inte sprang

Nyheter  

Långfredagen bjöd på kanonväder över hela Sverige. Så även i skånska Bromölla.

– Helt fantastiskt. Vi kunde inte ha haft bättre väder, rena högsommaren. Jag tror också att det var deltagarrekord, säger tävlingsledaren Mats Lindberg som kunde räkna in 216 löpare i mål.

– Med våra mått mätt så är vi otroligt nöjda med deltagarantalet.

Maratonesset Isabellah Andersson har tidigare sprungit Ryssbergsloppet eftersom hon bor i närheten, tillsammans med maken Lasse Andersson och dottern Beyoncé, när hon är i Sverige men inte i år eftersom hon befinner sig i Kenya och rehabtränar efter en skada.

– Hon brukar vinna även över killarna. Det är inte alltid så populärt, berättar Mats Lindberg och skrattar.

Nu är det ändå tre år sedan Isabellah deltog i Ryssbergsloppet.

2008 var hon snabbast av alla inklusive männen när hon vann med tiden 45.43. 2007 noterades hon för 46.14 och 2006 när Isabellah fortfarande hette Amoro i efternamn och var ny i Sverige så sprang hon i mål på 47.49.

Mest bråttom i år hade Tommy Olofsson, Björnstops IF, med 43.59 på den 12,6 kilometer långa banan. Med den tiden vann han klassen M 35 överlägset. I herrklassen segrade Lars Andén, Heleneholms IF, 44.40 före hemmalöparen Kristofer Tilderkvist, Ryssbergets IK, 45.19. Kristofer är även sekreterare i den lilla klubbens stryelse.

Snabbaste dam var 22-åriga Sandra Södergren, FiF Gnistan med 51.33. Det är Sandra som har vunnit varje år sedan 2008. 

Flest deltagare var det i motionsklassen med 73 fullföljande löpare.

Meningen var att IF Göta Karlstad skulle ha arrangerat en backtävling på påskdagen, så blir det inte.

-Tyvärr blev vår idé med backlöpningstävling bara just en idé. Vi gjorde en liten pilottävling under november månad och konceptet kändes starkt och intressant, men våra andra arrangemang känns mer prioriterade och vi har just nu inte kraft att iscensätta ett nytt lopp. Vi får se om det blir verklighet i mindre skala framöver, säger Johan Engberg, verksamhetsansvarig i IF Göta Karlstad.

 

Värmlandsklubben lägger nu all kraft för lyckade arrangemang som Vår Ruset 11 maj, Karlstad Stadslopp 18 juni och TjurRuset 17 september.

För er som känner igen Johan Engbergs namn så kan det bero på att han länge var sprinter i svensk toppklass och bland annat vann två SM-guld på 100 meter och ett SM-guld på 200 meter. De personliga rekorden lyder 10.48 på 100 meter och 20.75 på 200 meter.

 Dela på Facebook